"Загинули у своїх ліжках": кількість жертв торнадо в Теннессі зросла до 25

Три вихорі пронеслися штатом вночі, коли люди вже спали.

Кількість жертв торнадо в американському штаті Теннессі зросла до 25.

Три вихорі пронеслися штатом після опівночі, коли люди спали. Торнадо зруйнував понад 140 будівель, залишивши під завалами десятки людей. Більшість загинула у своїх ліжках, повідомляє AP.

"Торнадо вдарило так швидко, що чимало мешканців не встигли вкритися, - сказав мер округу Патнем Ренді Портер. - Більшість людей спала".

У штаті оголосили надзвичайну ситуацію. На місце трагедії для допомоги в пошуково-рятувальних заходах направили Національну гвардію. Кількість людей, котрі зникли безвісти, досі встановлюють.

Президент Дональд Трамп у телефонній розмові з губернатором штату пообіцяв надати федеральну допомогу та оголосив про плани відвідати зону стихійного лиха в п'ятницю.

Нагадаємо, за одну ніч штатом пронеслися три вихорі. Найбільше лиха торнадо наробив у столиці - місті Нешвілл. Там стихія зруйнувала щонайменше 50 споруд. За попередніми оцінками, швидкість вітру сягала 250 км/год. Негода зіштовхувала літаки в аеропорту, виривала з землі дерева та обривала дроти електропередач. Без світла залишилися понад 47 тисяч мешканців штату.

Рятувальники продовжують розбирати завали в постраждалих районах Нешвілла, а також інших округах Теннессі. 

Як повідомлялося, стихія вдарила по Теннессі 3 березня. Місцева влада одразу заявила про наявність жертв.

Зруйновані будинки та вирвані дерева: потужний шторм із торнадо промчався Америкою

Зруйновані будинки та вирвані дерева: потужний шторм із торнадо промчався Америкою

Повʼязані теми:

Наступна публікація