"Заглянути за горизонт": Путін запропонував розробити національні завдання на десять років

"Заглянути за горизонт": Путін запропонував розробити національні завдання на десять років

Фото: Associated Press

Президент РФ закликав чиновників розробити загальнонаціональні завдання до 2030 року

Російський президент Володимир Путін заявив, що необхідно розширити терміни планування національних цілей і проєктів на майбутнє десятиліття.

Таку думку очільник Кремля висловив під час наради зі стратегічного розвитку, пише РБК.Росія.  

За його словами, довгострокові орієнтири залишаються незмінними, а тому потрібно більш ефективно розподіляти повноваження Федерації. "Вважаю за необхідне заглянути за нинішній горизонт планування національних цілей і проєктів, тобто за 2024 рік. Вже зараз в розвиток поставлених цілей визначити загальнонаціональні завдання на майбутнє десятиліття", - наголосив Путін.

Він доручив підготувати проєкт указу про цілі національного розвитку до 2030 року, а також упродовж наступних трьох місяців скорегувати ті, що вже існують, зважаючи на "реальну ситуацію і в Росії, і в глобальній економіці".

Серед завдань на найближче десятиліття Путін виокремив збільшення тривалості життя і боротьбу з бідністю. "Рішення тут очевидно. Нам потрібні нові робочі місця і сприятливі можливості людей вести свою справу. Всю систему медичної допомоги ми повинні зробити більш стійкою і гнучкою, здатною ефективно реагувати на всі виклики", - сказав президент РФ.

Ще одне завдання, на якому наголосив Путін, - це створення можливостей для самореалізації людей. "Під час епідемії всі рівні освіти показали можливість швидко змінюватися. Кадровий потенціал освіти і науки є нашою сильною конкурентною перевагою. Опираючись на це, ми можемо поставити і наступне завдання: Росія повинна вийти в число лідерів за якістю загальної освіти, за обсягами досліджень і розробок", - додав він.

Третій блок глобального плану - це створення сприятливого середовища. Тут йдеться про захист довкілля, поліпшення умов в сільських районах, житлових умов, якості автомобільних доріг.

Володимир Путін наголосив, що реалізація національних проєктів повинна бути включена до антикризового плану.

Своєю чергою, прем'єр-міністр Михайло Мішустін заявив, що терміни досягнення національних цілей можуть бути продовжені до 2030 року. "Ми повинні брати це до уваги при встановленні цільових показників і визначенні темпів руху до них", - наголосив глава уряду. 

Як повідомлялося в Росії від 25 червня розпочалося голосування за поправки до Конституції. Вони, зокрема, можуть "зробити" Путіна президентом ще на 12 років та понижують пріоритет міжнародного права в Росії. Усього поправок 206. За них голосують пакетом. 

Під час всеросійського голосування за поправки до Конституції, "за" проголосували 77,92%, "проти" - 21,26%. Згідно указу російського президента Володимира Путіна, у ніч проти суботи, 4 липня, поправки до Конституції РФ вступили в силу. 

Путіна "обнулили": у Кремлі назвали "тріумфом" результати голосування щодо поправок до Конституції

Путіна "обнулили": у Кремлі назвали "тріумфом" результати голосування щодо поправок до Конституції

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація