Загострення конфлікту: ізраїльська армія у відповідь на ракети вразила 120 військових цілей у секторі Газа

Загострення конфлікту: ізраїльська армія у відповідь на ракети вразила 120 військових цілей у секторі Газа

Фото: Associated Press

Палестинські ЗМІ повідомляють, що внаслідок ізраїльського авіанальоту в секторі Газа в суботу вбиті вагітна жінка і її однорічна дочка.

Палестинські радикали з сектору Газа випустили від ранку більш ніж 250 ракет по Ізраїлю, у відповідь ізраїльські військові вразили 120 військових об'єктів радикальних рухів ХАМАС і "Ісламський джихад" на території анклава.

Про це у суботу пише ТАСС з посиланням на прес-службу армії Ізраїля.

За даними армійської прес-служби, з 250 ракет десятки були перехвачені ізраїльською системою ПВО "Залізний купол", 70% снарядів розірвалися в незаселеній місцевості. Проте кілька ракет потрапили в житлові будинки в ізраїльських містах. В результаті обстрілу осколкові поранення отримали двоє ізраїльтян, ще десятки людей отримали травми при евакуації в бомбосховища.

Серед військових цілей, які вразили ізраїльські військові в секторі Газа, армійська прес-служба перерахувала тренувальні бази, збройові цеху і тунель, проритий бойовиками угруповання "Ісламський джихад" під кордоном в південній частині анклаву, базу морських сил ХАМАС, а також багатоповерховий будинок штабу військової розвідки ХАМАС. За підрахунками ізраїльських військових, в результаті ударів в секторі Газа загинули від п'яти до шести бойовиків.

Палестинське інформаційне агентство Maan повідомило, що під час ізраїльського авіанальоту в секторі Газа в суботу вбиті вагітна жінка і її однорічна дочка.

Нагадаємо, загострення конфлікту відбулось наприкінці березня, коли ізраїльські винищувачі 25 березня завдали ударів по цілях терористів на півночі Сектору Гази, відреагувавши на атаку палестинських бойовиків в передмісті Тель-Авіва.  Винищувачами Ізраїлю протягом кількох годин, зокрема, були вражені цілі в військовому з'єднанні терористичної організації ХАМАС в Deir El-Sepm в центрі Гази. 31 березня Сектор Гази запустив п'ять ракет по Ізраїлю.

Масований ракетний обстріл півдня Ізраїлю: із сектора Гази випустили понад 100 ракет

Масований ракетний обстріл півдня Ізраїлю: із сектора Гази випустили понад 100 ракет

Повʼязані теми:

Наступна публікація