Загострення військового конфлікту в Україні загрожує Росії економічними проблемами - Moody's

Загострення військового конфлікту в Україні загрожує Росії економічними проблемами - Moody's

Фото: Reuters

Це може негативно вплинути на кредитний рейтинг країни.

У разі загострення конфлікту на Донбасі та в Криму економіка Росія відновить падіння. З таким прогнозом виступили експерти Moody's - пише РБК.

В Moody's припускають, що зіткнення у Криму, посилення військового протистояння на Донбасі можуть призвести до розширення міжнародних санкцій проти Москви. Це, як наслідок, може призвести до втечі капіталу та загрожує економічному відновленню Росії.

Окрім того, коли на Донбасі було відносне затишшя, економіка і фінансові ринки РФ стабілізувалися, а рубль – зміцнився.

"Якщо військовий конфлікт продовжить загострюватися, недавні досягнення РФ в економіці можуть повернутися  назад", - попереджає Moody 's. 

Нагадаємо, 10 серпня Федеральна служба безпеки РФ заявила про запобігання в окупованому Криму терористичних актів, які нібито були підготовлені Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України.

За інформацією ФСБ, в ніч з 6-го на 7-е серпня 2016 року в районі міста Армянськ була виявлена група "диверсантів", при затриманні якої загинув співробітник ФСБ, а в ніч на 8 серпня 2016 року ще дві групи "диверсантів" нібито здійснили спроби прорватися в Крим, що "прикривалися масованим обстрілом з боку суміжної держави і бронетехнікою збройних сил України". ФСБ запевняє, що під час бою загинув російський військовий.

У Росії заявили, що на місці першої сутички були нібито виявлені 20 саморобних вибухових пристроїв, боєприпаси, міни, гранати і спецзброї. Також ФСБ заявила про ліквідацію "агентурної мережі" української розвідки в Криму з числа громадян України та Росії. Одним з організаторів терактів назвали жителя Запорізької області Євгена Панова, який служив в 37-му окремому мотопехотном батальйоні ВСУ під позивним "Юджин", демобілізувався в серпні минулого року. Брат затриманого українця стверджує, що його викрали на території материкової України і вивезли на окуповану територію.

Російський президент Володимир Путін заявив, що замість пошуків шляхів врегулювання конфлікту Україна "перейшла до практики терору". Також він пообіцяв, що "безумовно, повз такі речі проходити не будемо".

Ситуація на кордоні з Кримом: люди скаржаться на повільну роботу українських прикордонників

Ситуація на кордоні з Кримом: люди скаржаться на повільну роботу українських прикордонників

Повʼязані теми:

Наступна публікація