Загрози від Північної Кореї та стіна від Мексики: військовий бюджет США хочуть суттєво збільшити

Загрози від Північної Кореї та стіна від Мексики: військовий бюджет США хочуть суттєво збільшити

Фото: Reuters

Із пропозицією про збільшення фінансування до Конгресу звернувся Трамп.

Військовий бюджет США може зрости на 4 млрд доларів. Більшість коштів спрямують на протиракетну оборону через загрози від Північної Кореї.

Із такою пропозицією вчора, 6 листопада, до Конгресу звернувся президент Сполучених Штатів Дональд Трамп перед візитом до Південної Кореї, передає Reuters.

«Цей запит підтримує додаткові зусилля із виявлення, ураження та захисту від будь-якого використання Північною Кореєю балістичних ракет проти Сполучених Штатів, її розгорнутих сил, союзників або партнерів», - зазначив Трамп у листі до Конгресу.

Трамп також повторно попросив Конгрес виділити 1,6 млрд доларів для будівництва стіни на кордоні з Мексикою. Це була однією із його передвиборчих обіцянок. Але така ідея зустріла спротив як від частини республіканців, так і від більшості їхніх опонентів-демократів у Конгресі.

Раніше Трамп просив Конгрес збільшити військовий бюджет на 2018 рік на 9,9 млрд доларів. Але його пропозицію не підтримали. Частину коштів – 700 тис. доларів - хотіли використати на ремонт військових кораблів, ще 1,2 млрд доларів – на збільшення кількості військових в Афганістані та стратегію адміністрації в Південній Азії. Зокрема, у Південній Азії хочуть додатково розмістити 3,5 тисячі американських військовослужбовців.

У новому проханні Трампа щодо збільшення фінансування, зокрема, передбачені кошти на закупівлю 20 ракет для перехоплювання міжконтинентальних балістичних ракет, які погрожує запустити по США Північна Корея. А ще – на мережу радарів та військове обладнання для захисту Штатів.

Керівники військових комітетів Сенату та Палати представників у спільній заяві вже підтримали збільшення військового бюджету США для оборони від Північної Кореї.

Раніше ЦРУ попередило американців про можливий ядерний удар по США.

Повʼязані теми:

Наступна публікація