Західні країни до кінця року можуть утилізувати до 100 млн доз COVID-вакцин - посол ВООЗ

Західні країни до кінця року можуть утилізувати до 100 млн доз COVID-вакцин - посол ВООЗ

Фото: Associated Press

За словами Брауна, на Заході є приблизно 100 мільйонів доз вакцин, які до кінця року будуть "змарновані" через завершення терміну придатності.

Західні країни до кінця року можуть "змарнувати" близько 100 мільйонів доз вакцин від СOVID-19 через завершення терміну придатності.

Відповідну заяву озвучив колишній прем'єр-міністр Великої Британії та посол із глобального фінансування охорони здоров'я у ВООЗ Гордон Браун, повідомляє The Guardian.

"Ми маємо доставити вакцини для решти світу, - наголосив він. - На Заході є приблизно 100 мільйонів доз вакцин, які до кінця року будуть змарновані, бо їх не будуть використовувати".

На переконання Брауна, люди "ненавидять марнотратство, як і можливість того, що у вакцин завершиться термін придатності і їх не використають".

"Якщо у нас є надлишок пропозиції, і ми знаємо, що не збираємося використовувати їх у наступні кілька місяців, то ми повинні позбутися їх якнайшвидше. Якщо ви змарнуєте вакцину, ви фактично піддасте ризику життя", - висловився ексочільник британського уряду.

Він також зауважив, що незабаром у світі зможуть виготовляти до двох мільярдів доз вакцин на місяць. 

"Країнам не важко буде отримати їх, якщо вони досить багаті, щоб дозволити собі їх", - вказав Гордон Браун.

Раніше у ВООЗ попереджали, що COVID-19 перетворився на пандемію бідних країн, а держави, які активно щеплюють своїх громадян додатковими дозами вакцин від коронавірусу, йдуть на ризик.

Читайте також:

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0-800-602-019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua. 

Що таке рутинна вакцинація та чи можна її поєднувати зі щепленням від COVID

Що таке рутинна вакцинація та чи можна її поєднувати зі щепленням від COVID

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація