Захищає на 47%: у Німеччині заявили про низьку ефективність COVID-вакцини CureVac

Захищає на 47%: у Німеччині заявили про низьку ефективність COVID-вакцини CureVac

Фото: Associated Press

Розробники пояснили неочікувані результати "безпрецедентно широким розмаїттям варіантів" коронавірусу.

Німецька біофармацевтична компанія CureVac в середу, 16 червня, заявила про низьку ефективність своєї вакцини від COVID-19.

Про це повідомляє The Associated Press.

Результати проміжних випробувань за участю 40 тисяч добровольців в Латинській Америці і Європі показали, що препарат захищає від коронавірусу на 47%.

"Хоча ми сподівалися на більш сильний проміжний результат, ми розуміємо, що демонстрація високої ефективності в цьому безпрецедентно широкому розмаїтті варіантів є складним завданням", - зазначив гендиректор компанії Франц-Вернер Хаас.

За його словами, CureVac продовжить роботу над дослідженням, і "загальна ефективність вакцини може змінитися". А поки що розробник надіслав дані до Європейського агентства з лікарських засобів.

CureVac використовує технологію мРНК, яка трохи відрізняється від тієї, на основі якої створені вакцини від BioNTech та Pfizer і Moderna.

За словами Марка Сліфка, професора мікробіології і імунології в Орегонському університеті охорони здоров'я і науки, йдеться про немодифіковану мРНК, яка може викликати іншу імунну відповідь в організмі і впливати на ефективність.

Тим часом біотехнологічна фірма Novavax заявила, що її вакцина проти COVID-19 є безпечною і ефективною на 90,4%. Такі дані були отримані в ході третього етапу клінічного випробування, в якому взяли участь майже 30 000 учасників зі Сполучених Штатів та Мексики.

Новини України: вакцинація у ВР – хто з нардепів отримає укол  американською вакциною Pfizer

Новини України: вакцинація у ВР – хто з нардепів отримає укол  американською вакциною Pfizer

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація