Залишив дещо: адміністрація Обами знала про приховану Асадом хімзброю

Залишив дещо: адміністрація Обами знала про приховану Асадом хімзброю

Фото: Reuters

«Ми не домоглися свого, тому що Росія розпочала свої ігри», - сказав Керрі про тогочасну ситуацію в Сирії.

Держсекретар часів президента США Барака Обами Джон Керрі розповів про приховану президентом Сирії Башадом Асадом хімзброю. Мовляв, США знали, що режим президента Сирії Башара Асада тільки задекларував повне позбавлення від хімічної зброї.

Про це повідомляє Fox News.

«Ми говорили, що позбулися на 100% від задекларованої хімічної зброї. Це те, що змогла відстежити Організація з заборони хімічної зброї (ОЗХО - ред)», — розповів Керрі.

«Ми знали, що Асад зберіг дещо, і намагалися вийти із цим на Раду Безпеки ООН, проте, на жаль, ми не домоглися свого, тому що Росія рохпочала свої ігри», — пояснив колишній держсекретар.

Керрі погодився з політикою чинного президента Дональда Трампа в тому, що застосування сили проти Сирії у сформованих обставинах прийнятно, однак поскаржився на брак дипломатичних зусиль.

За його словами, без участі Ірану, Росії та інших країн врегулювання в Сирії неможливо.

Загроза війни: світ сколихнула відповідь США, Британії та Франції на хімзброю у Сирії

Загроза війни: світ сколихнула відповідь США, Британії та Франції на хімзброю у Сирії

Нагадаємо, напередодні газета The Wall Street Journal з посиланням на представників американської адміністрації повідомила, що президент Сирії Башар Асад дозволив урядовим військам у ході операції в провінції Ідліб застосувати хлор.

Вашингтон, Лондон і Париж неодноразово попереджали, що в разі застосування сирійським режимом хімзброї при звільненні провінції Ідліб, сили проамериканської коаліції зроблять відповідні дії.

З дня на день армія сирійського диктатора Асада готується почати наступ на провінцію Ідліб – останню територію в країні, яку контролюють антиурядові сили. Попередньо кілька авіаударів на кордонах провінції вже здійснила російська авіація, яка підтримує Асада і його режим.

Повʼязані теми:

Наступна публікація