Замість зустрічі з Помпео Кім Чен Ин поїхав на картопляну ферму - ЗМІ

Замість зустрічі з Помпео Кім Чен Ин поїхав на картопляну ферму - ЗМІ

Фото: Reuters

Минулого тижня держсекретар США здійснив дводенний візит в КНДР.

Лідер КНДР Кім Чен Ин, ймовірно, віддав перевагу зустрічі з держсекретарем США Майком Помпео відвідуванню картопляної ферми, повідомляє телеканал Sky News з посиланням на Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК).

В ході своєї поїздки в КНДР Помпео не зустрівся з Кім Чен Ином, хоча спочатку Білий дім таку зустріч анонсував, зазначає телеканал.

Проаналізувавши публікації ЦТАК, Sky News звернув увагу на те, що замітки про діяльність Кім Чен Ина не публікувалися там сім днів, у той час як агентство зазвичай висвітлюються всі заходи за участю лідера КНДР.

Однак у вівторок ЦТАК опублікувало чотири повідомлення про поїздку Кім Чен Ина в повіт Самджиен. На одній з фотографій, опублікованих агентством, Кім Чен Ин зображений стоїть на колінах в картопляному полі.

Також, зазначає телеканал, агентство опублікувало фотографію Кім Чен Ина на заводі, що виробляє картопляний крохмаль.

Sky News зазначає, що ЦТАК не повідомляє дату поїздки Кім Чен Ина. У той же час, минулого тижня заступник голови ЦК Трудової партії КНДР Кім Ен Чхоль заявив південнокорейському чиновнику, який відвідав КНДР, що Кім Чен Ин перебуває в поїздці в "регіоні". За розрахунками Sky News, поїздка якраз могла відбутися під час візиту Помпео.

Минулого тижня держсекретар США здійснив дводенний візит в КНДР. За підсумками поїздки він заявив, що переговори в Пхеньяні були продуктивними і пройшли в дусі доброзичливості. Він зазначив, що переговори включали в себе детальну і змістовну дискусію щодо кроків, які слід зробити".

Тепер між США та КНДР будуть прекрасні стосунки – Дональд Трамп

Тепер між США та КНДР будуть прекрасні стосунки – Дональд Трамп

Проте раніше МЗС КНДР опублікував заяву, в якій говориться, що "США виступили з односторонніми і грабіжницькими вимогами щодо денуклеаризації".

Нагадаємо, лідер КНДР Кім Чен Ин зобов'язався до "повної денуклеаризації Корейського півострова" у спільному документі, підписаному з президентом США Дональдом Трампом у Сінгапурі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація