Заморожена кукурудза викликала спалах інфекції в Європі. Загинуло вже 9 людей

Заморожена кукурудза викликала спалах інфекції в Європі. Загинуло вже 9 людей

Фото: УНІАН

Заражені овочі поставляли з Угорщини.

Експерти в галузі охорони здоров'я попереджають про небезпеку вживання заморожених овочів після того, як через них загинуло дев'ятеро людей в усій Європі.

Про це повідомляє Metro.

Як з’ясували вчені, ці люди померли від інфекційного захворювання - лістеріозу – після вживання замороженої кукурудзи. Агентство зі стандартів харчових продуктів закликає уважніше готувати такі овочі.

Зазначається, що заражену кукурудзу поставляли з Угорщини. Разом з тим, Кеті Грант з громадської охорони здоров'я Британії повідомила, що у більшості людей може не бути жодних симптомів інфекції або лише легкі, як висип і діарея, які зазвичай минають самі собою за декілька днів.

Летально інфекція може закінчитись для людей з ослабленим імунітетом, немовлят, людей похилого віку або вагітних жінок. Найкращий спосіб запобігти хворобі - готувати заморожені продукти перед вживанням, зокрема у разі додавання до салатів чи фрешів.

Нагадаємо, У США п’ятеро людей померли через отруєння салатом ромен. Іще дві сотні - занедужали через заражену кишковою паличкою зелень. Масове нездужання вже називають "отруєнням десятиліття". Востаннє спалах кишкової інфекції у США таких масштабів був 2006 року.

В "Охматдиті" збирають консиліум через отруєння 12 дітей у таборі "Славутич"

В "Охматдиті" збирають консиліум через отруєння 12 дітей у таборі "Славутич"

Повʼязані теми:

Наступна публікація