Запеклі сутички захлиснули ст. метро "Пушкінську" у Мінську: через вибух гранати поранено водія автобуса

Запеклі сутички захлиснули ст. метро "Пушкінську" у Мінську: через вибух гранати поранено водія автобуса

Фото: телеграм-канал NEXTA Live

ЗМІ повідомляють, що на Пушкінській також поранено журналістку "Белсату".

У наступний день після виборів президента Білорусі, 10 серпня, територія біля станції метро Мінська "Пушкінська" перетворилася на місце найзапекліших сутичок між демонстрантами і силовиками. Внаслідок вибуху гранати травмувався водій маршрутки. 

Відео з закривавленим чоловіком, який лежить на траві, опублікував Telegram-канал Tut.by.

Водія автобуса поранили неподалік кінотеатру "Аврора". За повідомленнями ЗМІ, він дістав поранення ноги. Чоловік притомний, наразі йому допомагають інші протестувальники. 

Як пише Telegram-канал "Белсат", їхня фотокореспондентка Тетяна Капітонова постраждала внаслідок нападу силовиків біля станції метро "Пушкінська", а на самій вулиці розпилили перцевий газ. 

Місцеві ЗМІ також пишуть, що перехрестя біля Пушкінської зайняли бійці "Альфа", а спецназ "займає оборону біля МЗС і Ради Республіки", і обносить колючим дротом адміністративні будівлі.

Наразі немає достовірної інформації щодо того, які саме типи гранат використовують силовики. 

Один з мітингувальників з біло-червоно-білим прапором (прапор Білоруської Народної Республіки 1918-1919 рр.) закликає до переговорів "старших" силовиків.

Тим часом у Мережі з'явився відеозапис, на якому видно, як під час протестів співробітника спецпідрозділу ОМОН МВС Білорусі збив автомобіль.

Повʼязані теми:

Наступна публікація