Заради миру: Папа Римський поцілував ноги лідерам Південного Судану

Заради миру: Папа Римський поцілував ноги лідерам Південного Судану

Однак, понтифік не отримав обіцянок про дотримання миру.

Папа Римський Франциск у Ватикані став навколішки перед лідерами Південного Судану і поцілував їхні ноги. Таким вчинком він закликає до миру в країні. Про це розповіли в ефірі "Сніданку з 1+1".

Франциск встав навколішки та поцілував ноги президента Південного Судану Салва Киїра та лідера опозиції Ріека Мачару. Так само він зробив і щодо трьох віце-президентів Південного Судану. "Я висловлюю щире сподівання, що військові дії остаточно припиняться", – сказав Папа Франциск.

Зазначається, що лідери Південного Судану не відповіли на заклики до миру.

"Нова країна утворилась 2011 року, відділившись від Судану. Втім, за два роки незалежності у державі почалася кривава громадянська війна і забрала 400 тисяч життів. Торік президент Південного Судану та лідер опозиції підписали перемир'я. Нині його термін збігає тому обидва відвідують Ватикан і обговорюють нову мирну угоду. Глава католицької церкви закликав їх об'єднатися і подолати конфлікт", - розповіли у студії.

Нагадаємо, 11 квітня армія Судану відсторонила президента Омара аль-Башира від влади і призупинила дію конституції, а також розпустила діючі органи влади, включаючи парламент.

Папа Римський поцілував ноги лідерам Південного Судану, закликаючи припинити війну

Папа Римський поцілував ноги лідерам Південного Судану, закликаючи припинити війну

Повʼязані теми:

Наступна публікація