Зарештований у РФ за підозрою в шпигунстві американець сподівається, що слідство у всьому розбереться

Зарештований у РФ за підозрою в шпигунстві американець сподівається, що слідство у всьому розбереться

Фото: УНІАН

Він забезпечений перекладачем.

Адвокат заарештованого за звинуваченням у шпигунстві громадянина США Пола ВіланаВолодимир Жеребенков розповів більше про справу.

Про це повідомляє російський Інтерфакс.

За його словами, »слідчий пообіцяв попросити адміністрацію СІЗО забезпечити Пола Вілана туалетними предметами, наприклад, милом, зубною пастою, зубною щіткою, одягом і так далі».

Жеребенков підкреслив, що його підзахисний сподівається, що російське слідство у всьому розбереться.

Зараз американець перебуває на карантині в СІЗО "Лефортово". Як очікується, після свят Віла з карантину буде переведений в загальну камеру.

Нагадаємо, 31 грудня стало відомо, що в Москві за підозрою в шпигунстві затримали громадянина США Підлоги ділеп, уїла. "28 грудня в Москві співробітниками ФСБ Росії при проведенні шпигунської акції затриманий громадянин США Пол Вілан. Слідчим управлінням ФСБ Росії відносно громадянина США порушено кримінальну справу за статтею 276 КК РФ (шпигунство)", - повідомили у ФСБ.

Що саме він робив під час "шпигунської акції" в ФСБ не повідомили.

Нагадаємо, що раніше в США сталася шпигунська історія - росіянку Марію Бутіну заарештували в липні 2018 року. Згідно з обвинувальним актом, вона працювала з двома неназваними громадянами США і російським чиновником, щоб спробувати впливати на американську політику і проникнути в організації, які виступають за право носити зброю.

Шпигунський ляпас: як рудоволосій агентці Кремля майже вдалося дістатися до Трампа

Шпигунський ляпас: як рудоволосій агентці Кремля майже вдалося дістатися до Трампа

Вона організовувала вечері у Вашингтоні і Нью-Йорку і намагалася розвивати відносини з американськими політиками, щоб встановити "обхідні канали комунікацій, щоб проникнути в національний орган прийняття рішень і щоб просунути порядку денного Російської Федерації".

13 грудня Бутіна на слуханнях визнала себе винною в участі у змові проти США. Вона сказала, що діяла "під керівництвом" російського офіційної особи.

Повʼязані теми:

Наступна публікація