Засудженого в РФ екс-охоронця Яроша на півроку відправили до камери з жорстоким режимом тримання

Засудженого в РФ екс-охоронця Яроша на півроку відправили до камери з жорстоким режимом тримання

Засудженого в РФ екс-охоронця Яроша на півроку відправили до камери з жорстоким режимом тримання

Фото: facebook/Свободу Олександру Шумкову - FreeShumkov

Українця визнали "злісним порушником" правил за вмивання без верхнього одягу.

Засудженого в РФ за участь у "Правому секторі" українця Олександра Шумкова поселили на півроку до приміщення камерного типу у виправній колонії в місті Торжок.

Про це повідомила його тітка Людмила Шумкова на своїй сторінці у Facebook.

"24 травня 2019 року на наше прохання адвокат Роман Лизлов відвідав Олександра в колоні №4 м. Торжок Тверської області. Стало відомо, що наприкінці квітня на Сашка було накладено три поспіль стягнення за нібито порушення форми одягу (перебуваючи в камері ШІЗО №3, вмивався без верхньої куртки). Після закінчення терміну перебування в ШІЗО, 14 травня Сашка було поміщено в приміщення камерного типу №4 (ПКТ) терміном на 6 місяців, оскільки його було визнано "злісним порушником" правил внутрішнього розпорядку (ПВР). Тепер включно до листопада цього року Сашко буде перебувати в ПКТ", - написала вона.

За словами жінки, ще 8 травня Шумков написав та направив на ім’я начальника ВК-4 заяву про надання йому медичної допомоги у зв’язку з критичною втратою ваги та виснаженням, проте досі жодних заходів не було вжито.

"Олександр зі своїм адвокатом Романом Лизловим повторно підготували заяву на ім’я керівництва колонії про надання медичної допомоги та проведення обстеження у зв’язку зі втратою ваги, з проханням повідомити про результати дослідження з використанням поліграфа, проведеного наприкінці березня 2019 року в СІЗО–1 міста Твері та ознайомити з його результатами", - додала вона.

Також Шумкова зазначила, що через побоювання за своє життя і здоров'я та можливі провокації її племінник звернувся з проханнями про переведення його до одиночної камери, а також подано заяву до СК РФ у Тверській області щодо проведення перевірки фактів, які свідчать про вчинення злочину співробітниками ФСВП Росії, передбаченого ст. 286 КК РФ (перевищення службових повноважень) та ухвалені рішення про порушення кримінальних справ стосовно таких співробітників.

"Загалом Сашко почувається бадьоро, не здається, вдячний за підтримку та передає вітання друзям, побратимам: "Рідні, мої! Важко так одразу щось відповісти. Але, попри всі труднощі, настрій бадьорий. Потроху чую хоча й викривлену, але й інформацію з України. Сподіваюсь, ми на правильному шляху. Поскоріше не терпиться повернутися і влитися в активні процеси. Друзі, мої, пам’ятайте: в цьому світі абсолютно Все можливо, ставте собі потужні і шалені цілі, тільки вперед!" - резюмувала вона, зацитувавши листа від політв’язня.

Трохи новин про Сашка… 24 травня 2019 року на наше прохання адвокат Роман Лизлов відвідав Олександра в колоні № 4 м....

Опубликовано Людмила Шумкова Вторник, 28 мая 2019 г.

Нагадаємо, українського в'язня Олександра Шумкова засудили до чотирьох років колонії загального режиму за участь у "Правому секторі" у грудні 2018 року. Шумкова визнали винним в "участі в діяльності екстремістської організації". Сам українець свою провину заперечував.

Повʼязані теми:

Наступна публікація