Затримана у США росіянка Бутіна пішла на угоду зі слідством – ABC

Затримана у США росіянка Бутіна пішла на угоду зі слідством – ABC

Фото: Reuters

Вона визнала себе винною у змові проти Штатів.

Затримана у США росіянка та активістка за права власників зброї Марія Бутіна визнала себе винною та узгодила угоду зі слідством.

Про це повідомляє телеканал ABC, який отримав копію угоди.

Згідно з цією угодою, Марія Бутіна визнала, що разом із "американцем №1" та ще однією людиною діяла під безпосереднім керівництвом російського чиновника. Метою цієї змови було налагодження неофіційних зв’язків із людьми, які "мають владу та вплив на політику США".

За даними ЗМІ, під "американцем №1" мається на увазі консерватор Пол Еріксон, який мав тісні зв’язки із Національною стрілецькою асоціацією, а також Республіканською партією. Повідомляється, що Бутіна з Еріксоном мали "тривалі романтичні стосунки". Що стосується російського чиновника, то тут, найімовірніше, йдеться про заступника Центробанку Росії Олександра Торшина, який після чуток про укладення угоди Бутіною зі слідством подав у відставку.

Угода була укладена ще 8 грудня. Згідно з обвинуваченнями, Бутіній за змову проти США і діяльність як іноземний агент без відповідної реєстрації загрожувало б до п’яти років позбавлення волі, однак після угоди зі слідством, вона може отримати набагато менший термін перед депортацією до РФ. Засідання суду у цій справі, на якій Бутіна планує визнати себе винною, відбудеться 12 грудня.

Нагадаємо, росіянку Марію Бутіну заарештували у липні 2018 року. Згідно з обвинувальним актом, вона працювала з двома неназваними громадянами США та російським чиновником, щоб спробувати впливати на американську політику та проникнути в організації, які виступають за право носити зброю.

Вона організовувала вечері у Вашингтоні та Нью-Йорку та намагалася розвивати стосунки з американськими політиками, щоб встановити "обхідні канали" комунікацій, щоб "проникнути до національного органу прийняття рішень та щоб просунути порядок денний Російської Федерації".

Повʼязані теми:

Наступна публікація