Затриманий в Австрії військовий зізнався, що працював на ГРУ РФ - ЗМІ

Затриманий в Австрії військовий зізнався, що працював на ГРУ РФ - ЗМІ

Фото: Reuters

Чоловік зізнався, що шпигував для РФ.

Затриманий австрійський полковник, якого підозрюють в шпигунстві для Російської Федерації зізнався, що працював на військову розвідку ГРУ.

Про це повідомляє Die Presse.

Видання зазначає, що за 70-річним шпигуном австрійські спецслужби спостерігали протягом тривалого часу. Австрійцям про шпигуна повідомили спецслужбовці іншої держави.

Після затримання чоловікові надали докази його шпигунської діяльності і він в усьому зізнався.

Інше австрійське видання Kronen Zeitung повідомило що, полковник намагався ще у 2006 році полишити шпигунську діяльність – але російська служба цього не дозволила.

Журналісти також дізналися, що полковник кожні два тижні контактував зі своїм російським куратором "Юрієм", а завдання отримував через радіоприймач. Передавав інформацію в РФ військовий використовуючи листи з тайнописом, а також з допомогою супутникового зв’язку.

Росіян цікавила інформація про повітряні сили Австрії, артилерійські системи та брифінги.

Незадовго до свого викриття шпигун повідомляв про міграційну ситуацію в країні, до того ж склав детальну оцінку особистостей низкивисокопоставлених офіцерів австрійської армії.

За свою "роботу" він отримав близько 300 тис. євро.

Нагадаємо, після викриття у шпигунстві військового, міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайсль скасувала візит до РФ, а до МЗС Росії викликали австрійського посла.

В Австрії затримали екс-полковника Збройних сил за підозрою у шпигунстві на користь РФ

В Австрії затримали екс-полковника Збройних сил за підозрою у шпигунстві на користь РФ

Повʼязані теми:

Наступна публікація