"Завдання для третьокласника": пропагандист Кисельов за порадою Путіна розрахував ракетний удар по США

"Завдання для третьокласника": пропагандист Кисельов за порадою Путіна розрахував ракетний удар по США

Фото: Россия 24

У Росії вважають, що можуть знищити ключові цілі менш ніж за п'ять хвилин.

Російський пропагандист Дмитро Кисельов в ефірі своєї передачі "Вести недели" розрахував час удару ракетами "Циркон" по основних цілях у США.

У передачі "Цілі намічені" за 24 лютого він назвав кілька "центрів прийняття рішень" у США, на які можуть обрушитися російські ракети.

На думку Кисельова, на Східному узбережжі це може бути Пентагон, заміська резиденція президента США Кемп-Девід і підземний бункер Форт-Рітчі у Пенсільванії.

На Західному узбережжі пропагандист пропонує розбомбити військово-морську радіостанцію Джим-Крик і авіабазу Макклеллан, де, за даними Кисельова розташовується управління стратегічними наступальними силами. Однак, як повідомляє Медуза, авіабаза Маккеллан була закрита ще 2001 року, а штаб-квартира Стратегічного командування США розташована в глибині країни – в штаті Небраска.

Отже, Кисельов підрахував, що ракети "Циркон" можуть досягти цілей менш, ніж за п'ять хвилин. За його словами, російські підводні човни можна розмістити за 400 км від американського берега, а "центри прийняття рішень" розташовані в межах ще 400 км – у підсумку 800. Пропагандист заявив, що "Циркон" летить зі швидкістю 11 тис. км/год, відповідно, він зробив висновок, що російські військові зможуть завдати ракетного удару менш ніж за п'ять хвилин. "Задачка для учня третього класу", — резюмував він.

Дмитро Кисельов був не єдиним ведучим на російському телебаченні, хто взявся розраховувати ракетний удар. Ведучий передачі "Толстой. Неделя", що виходить на російському "Першому каналі", віце-спікер Держдуми Петро Толстой заявив, що "немає] нічого більш миролюбного, ніж можливість нанесення удару по центру прийняття рішень". Він додав, що ракетний удар загрожує будь-якій європейській столиці, передає Медуза.

"Наша миролюбність — вона саме в тому, що ми кажемо: "Хлопці, не треба в нас тикати весь час. Якщо вам прийде нездорова ідея якось напасти на Росію, то, відповідно, вибачте, мокрого місця не залишиться", — резюмував Толстой.

Приводом для чергових войовничих випадів російських пропагандистів стали слова президента Росії Володимира Путіна під час недавнього послання Федеральним зборам. Глава Кремля пригрозив США "асиметричною" відповіддю на розміщення американських ракет у Європі.

"Зрозуміло, це їх право думати так, як вони хочуть. Але рахувати вони вміють? Вміють, напевно. Нехай порахують дальність і швидкість наших перспективних систем зброї", - попередив Путін.

У НАТО назвали неприйнятними заяви Путіна, який пригрозив США ракетним ударом

У НАТО назвали неприйнятними заяви Путіна, який пригрозив США ракетним ударом

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація