"Здійснювали просте патрулювання". У Сирії внаслідок вибуху загинули американські військові

"Здійснювали просте патрулювання". У Сирії внаслідок вибуху загинули американські військові

Ілюстрація / Фото: Associated Press

Загибель військовослужбовців вже офіційно підтвердили у Міжнародній коаліції.

Американські військовослужбовці загинули через вибух під час проведення звичайного патрулювання у супроводі сил коаліції в сирійському Манбіджі.

Про це у середу, 16 січня, пише Associated Press.

За попередніми даними загинули щонайменше 16 осіб, серед них можуть бути двоє американських військових. Терорист-смертник привів в дію вибуховий пристрій біля ресторану, повз який проїжджав військовий конвой. Відповідальність за теракт взяла на себе група "Ісламська держава".

Речник Міжнародної коаліції у Twitter підтвердив, що внаслідок вибуху під час патрулювання дійсно загинули військові США, проте не назвав їхню точну кількість. "Ми, як і раніше, збираємо інформацію та передаємо додаткові деталі пізніше", - додав він.

Як повідомлялося раніше, про намір вивести військових з Сирії заявив у грудні президент США Дональд Трамп. Він пояснив це "перемогою" над "Ісламською державою". Рішення Трампа в США і ЄС сприйняли як несподіване і суперечливе. Незабаром після цього міністр оборони США Джеймс Маттіс подав у відставку.

Радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон згодом пояснив, що Вашингтон не буде виводити своїх військових з Сирії, поки терористичне угрупування "Ісламська держава" не буде повністю ліквідована і поки США не отримають від Анкари гарантій безпеки для своїх курдських союзників, які контролюють північно-східні території Сирії. Проте Туреччина ці пропозиції не прийняла і вже розпочала активну підготовку до військової операції на півночі арабської країни.

Президент США оголосив перемогу над "Ісламською державою" в Сирії

Президент США оголосив перемогу над "Ісламською державою" в Сирії

Повʼязані теми:

Наступна публікація