Зеленський закликав до чесних виборів у Білорусі

Зеленський закликав до чесних виборів у Білорусі

Фото: Офіс президента України

Президент України вважає, що це єдиний можливий вихід з кризи.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що єдиним варіантом для виходу з кризи у Білорусі є чесні вибори президента.

Таку думку він висловив в інтерв'ю словацькому економічному виданню Hospodárske noviny, повідомляє Офіс президента. 

Зеленський наголосив, що події у Білорусі вже мають наслідки для Європи. "Ми бачимо, що виникла найбільша політична криза за всі роки незалежності Білорусі. Вона також пов’язана з економічною та соціальною кризами, які вже визріли та проявляють наслідки. Якщо сценарій буде негативним, це означатиме щонайменше сотні тисяч біженців з Білорусі до країн Європи", - каже український лідер. 

Він вважає, що єдиний вихід з політичної кризи - це чесні президентські вибори у Білорусі. "Якщо кандидати впевнені у своїй перемозі, то немає чого боятися ще одних виборів. Це дії влади, яка не боїться свого народу. Я також наголошую, що має бути діалог із суспільством, треба уникати насильства. Це дії влади, котра дбає про свій народ", - наголосив Володимир Зеленський. 

Нагадаємо, 9 серпня у Білорусі пройшли вибори президента. Після оприлюднення даних перших екзитполів, білоруси вийшли на акції протестів у багатьох містах країни. Сталися перші сутички з ОМОНом. Почалися масові протести. 

10 серпня ЦВК Білорусі оприлюднило результати виборів. Згідно з офіційними даними, Олександр Лукашенко переміг з результатом 80,23%. Його головна опонентка Світлана Тихановська отримала 9,9% голосів. Вона не визнала результати виборів та оголосила себе переможцем. 11 серпня зранку Тихановська виїхала до Литви.

У столиці Болгарії сталися сутички під час антиурядових протестів

У столиці Болгарії сталися сутички під час антиурядових протестів

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація