Землетрус зруйнував хорватське містечко: людей шукають під завалами

Землетрус зруйнував хорватське містечко: людей шукають під завалами

Фото: Associated Press

Шукати тих, хто вижив, не припиняють ні на хвилину.

Руйнівний землетрус у Хорватії забрав життя семи людей, але під завалами продовжують шукати поранених.

Про це йдеться в ТСН.Ранок.

Українців серед постраждалих немає, повідомили у Міністертстві закордонних справ. Будівля української амбасади також зазнала руйнувань, однак, співробітники не травмувалися. А от містечко Петриня, на яке припав епіцентр стихії, мер назвав - більше не придатним до життя.

Перші миті після землетрусу потрапляють на камери. Потужні підземні поштовхи вже другі за два дні і знову у тому ж районі. Місто Петриня, яке опинилося в епіцентрі стихії, перетворюється на руїни. "Це, на жаль, найсильніший землетрус. Зруйноване місто. Я бачу, що його мер шокований. Центр Петрині, у порівнянні з минулим днем, неможливо упізнати", - зазначає прем'єр країни Андрій Пленкович..

Президент та прем'єр країни місця трагедії дістаються за дві години. А от міський глава Петрині опинився в епіцентрі стихії, він розповідав пресі про боротьбу з наслідками минулого землетрусу, коли площу сколихнув - новий, найсильніший у сучасній історії спостережень.

Під завалами гине 12-річна дівчинка. Про інших загиблих повідомляють не лише у Петрині, а й у сусідніх містечках. Поки на допомогу з усієї країни мчать надзвичайники та армія, місцеві самі починають рятувати постраждалих. "Дерева падали, все руйнувалося, люди також падали. Ми чули крики, дівчинка опинилася під стіною, і ми пішли туди, аби її визволити. З сусіднього будинку ми витягнули трьох людей", - розповідають свідки.

Одному водію пощастило вижити у засипаній камінням машині, після того, як завали розбирають, чоловік спроможний дійти до машини швидкої. Його проводжають оплесками.

Непридатне для життя місто та 7 загиблих -  що залишив по собі землетрус в Хорватії

Непридатне для життя місто та 7 загиблих -  що залишив по собі землетрус в Хорватії

Шукати тих, хто вижив, не припиняють ні на хвилину. З лікарень і будинків для літніх евакуюють пацієнтів - 17 онкохворих гелікоптерами доправляють до столиці. Мер Петрині звітує, підземні поштовхи знищили майже половину міста. "Всередині всі стіни зруйновані, потріскані, скрізь відкриті шафи з одягом. Це гірше за війну",- каже місцева мешканка.

Влада Хорватії обіцяє відбудувати зруйноване. Поки ж мешканцям, постраждалих від стихії міст, пропонують тимчасове житло. Зустрічати Новий рік доведеться саме у ньому, адже поки навіть прогнозів, коли можна буде повернутися, чиновники не мають.

Кореспондентка Катерина Федорченко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація