Жахлива поведінка забіяки. Глава МЗС Британії накинувся з критикою на Росію

Жахлива поведінка забіяки. Глава МЗС Британії накинувся з критикою на Росію

Фото: Reuters

Джонсон впевнений, що дії Москви наносять шкоду лише простим росіянам.

Глава МЗС Великої Британії Борис Джонсон порівняв "жахливу" поведінку Росії з діями "забіяки" і заявив, що відповідь Москви на дії Лондона "марна". Так він прокоментував розвиток скандалу навколо спроби отруєння колишнього розвідника Сергія Скрипаля, за яким, на думку британської влади, стоїть російська влада.

"Дії Росії у відповідь Великій Британії марні", - зазначив Джонсон у коментарі газеті The Sun 18 березня. За словами міністра, хімічна атака в Солсбері стала відповіддю на той факт, що Лондон "жорстко протистоїть жахливій поведінці" Кремля.

Джонсон підкреслив, що висилка британських дипломатів завдасть шкоди тільки жителям самої Росії.

"Французький президент Макрон, канцлер Німеччини Меркель і президент Трамп США жахнулися [атаці] Солсбері і назвали російську державу винною", - зазначив міністр.

МЗС Британії вважає, що наказ отруїти Скрипаля міг дати особисто Путін

МЗС Британії вважає, що наказ отруїти Скрипаля міг дати особисто Путін

За його словами, це – головна відмінність між Британією і Путіним. "У нас є друзі у всьому світі, а у нього – ні", - зазначив Джонсон.

Міністр вважає, що хімічна атака в Солсбері була спровокована тим, що Великобританії протистоїть "жахливій поведінці Росії". У цьому контексті він нагадав про анексію Росією Криму, кібератаках, а також втручання у вибори в Європі.

"Ми знали, що в протистоянні з Кремлем будуть ризики, - чинити опір забіяці завжди ризиковано, - зазначив він. - Але ми все одно це зробили, оскільки впевнені, що це правильно".

Нагадаємо, 4 березня колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його дочка в критичнрму стані були госпіталізовані після отруєння в британському містечку Солсбері. Пізніше було встановлено, що їх намагалися вбити хімічною отруйною речовиною групи "Новачок".

Британська влада дійшла висновку, що за замахом стоїть Кремль. Після цього було оголошено про висилку 23 російських дипломатів з Великої Британії.

Кремль категорично спростовує свою причетність до отруєння Скрипаля. Крім того, російські власті заявили про висилку у відповідь 23 британських дипломатів.

Справа Скрипаля: Росія висилає британських дипломатів

Справа Скрипаля: Росія висилає британських дипломатів

Повʼязані теми:

Наступна публікація