"Жахливі новини". Трюдо висловив співчуття рідним загиблих у авіакатастрофі під Тегераном

У катастрофі загинуло 63 громадян Канади.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо висловив свої співчуття рідним загиблих в аварії українського літака МАУ рейсу PS752 сполученням Тегеран-Київ, у салоні якого серед пасажирів перебували й канадці.

Трагедію канадаський прем'єр прокоментував у своєму Twitter.

Джастін Трюдо назвав сьогоднішню аварію літака "жахливою" і зазначив, що він подумки з усіма, хто втратив своїх близьких у цій авіатрощі.

"Жахливі новини з Тегерану сьогодні вранці: 176 людей, зокрема 63 канадців, загинули в трагічній авіакатастрофі. Мої думки з усіма, хто сумує за втратою членів сім’ї, друзів та коханих", - написав Трюдо.

Вранці 8 січня у столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс "Тегеран-Київ".

На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто не вижив.  Усі 9 членів екіпажу, а також 2 пасажири були громадянами України. РНБО опублікував список загиблих. Відомо, що на рейс зареєструвалося 169 пасажирів, втім двоє людей так і не сіли на борт літака.

МЗС України спочатку повідомило, що до падіння літака призвели технічні проблеми з двигуном, а версія теракту наразі не розглядається. Потім там змінили інформацію і заявили, що версії наразі все ще встановлюються. Літак впав майже одразу після зльоту з аеропорту імені Імама Хомейні. 

Офіс генпрокурора вже розпочав розслідування катастрофи - справа розглядається за ч. 3 статті 276 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту, що спричинило загибель людей).

На час встановлення обставин авікатастрофи всі українські авіакомпанії тимчасово припинять польоти у повітряному просторі Ірану.

ТСН.ua зібрав головне про аварію та стежить за подіями в текстовій онлайн-трансляції.

МЗС та МАУ назвали імена загиблих пілотів Boeing 737

МЗС та МАУ назвали імена загиблих пілотів Boeing 737

Повʼязані теми:

Наступна публікація