Жителям Уханя заборонили залишати місто і користуватися транспортом через смертельний коронавірус

Жителям Уханя заборонили залишати місто і користуватися транспортом через смертельний коронавірус

Фото: Associated Press

Заборона почне діяти від 23 січня.

У Китаї введуть тимчасову заборону залишати місто для жителів Уханя через захворювання смертельним коронавірусом, який викликає небезпечну пневмонію.

Про це повідомляє ABC News з посиланням на місцеву владу Уханя. 

Обмеження почнуть діяти від 10 години ранку (за місцевим часом) 23 січня. Буде призупинена робота громадського транспорту, аеропорту, поромів та вокзалів міста. Також будуть закриті вихідні рейси з аеропорту і вокзалів. Про час їх відновлення буде повідомлено додатково.

Місцева влада рекомендує без особливих причин жителям Уханя, де проживає 11 мільйонів осіб, не слід залишати місто.

На засіданні Всесвітньої організації охорони здоров'я в Женеві 22 січня експерти ухвалили рішення поки не оголошувати надзвичайний стан через епідемію. Надзвичайний комітет організації проведе ще одне засідання у четвер, 23 січня.

Фото: ТСН.ua

Як повідомлялося, наприкінці грудня минулого року у китайському місті Ухань зафіксували спалах невідомої вірусної пневмонії.  У більшості випадків хворі скаржаться на лихоманку, у деяких утруднене дихання. Рентгенографія грудної клітини показує, що в окремих випадках хвороба вражає легені. Спочатку повідомлялося про понад 50 хворих. Утім кількість інфікованих зростала. 

Згодом було зафіксовано поширення вірусу за межі Китаю. Про перші зараження повідомили Таїланд і Японія. Згодом невідома форма пневмонії дісталася США. Китайська влада 20 січня підтвердила, що коронавірус нового типу може передаватися від людини до людини. Загадковий вірус підхопили співробітники медустанов, в яких перебували хворі. 

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) скликає термінове засідання комітету з надзвичайних ситуацій на 22 січня у зв'язку з коронавірусом нового типу, який набирає поширення у Китаї. Наразі відомо про 17 жертв вірусу. 

Число жертв загадкового китайського коронавірусу різко збільшилося до 17 людей

Число жертв загадкового китайського коронавірусу різко збільшилося до 17 людей

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація