Жодна з країн НАТО не воює з РФ: Зеленський назвав гарантії безпеки для України

Жодна з країн НАТО не воює з РФ: Зеленський назвав гарантії безпеки для України

Зеленський назвав найкращою гарантією безпеки для України членство в НАТО / Фото: Freepik

НАТО - найкраща гарантія.

Президент України Володимир Зеленський назвав найкращою гарантією безпеки для України членство в НАТО.

Про це Зеленський сказав 6 червня під час брифінгу.

"Тому що жодна із країн Альянсу зараз не воює з РФ чи з іншими державами. І саме тому, я на це звертаю увагу, хоча ми з вами не розуміємо, як працюють гарантії безпеки НАТО, тому що не було таких питань, і слава Богу", - заявив президент.

Щодо гарантій пакету безпеки, який розроблявся міжнародною стороною разом із фахівцями України та партнерами, Зеленський наголосив на розумінні з нашого боку актуальної ситуації.

"Україна має фінансові гарантії, посилення нашого бюджету та допомогу щодо соціальних виплат тощо, це санкційні гарантії, третє - це зброя. Як би важко нам не було, але такої кількості зброї у нас ніколи не було. І ми розуміємо, що у нас одна з найпотужніших армій у світі і через кількість зброї, і через фаховість людей, досвід людей. І тому це оборонні гарантії", - зазначив Зеленський.

Він додав, що в Україні зʼявилися Patriot, рішення щодо F-16 та інших сучасних винищувачів.

"У нас зʼявилось рішення щодо F-16 та інших сучасних винищувачів, якщо нам знадобляться інші, подивимось, яка кількість буде F-16. Нам потрібно це на папері, щоб через пів року чи через рік хтось із лідерів не почав наратив, що суспільство наше втомлюється, економіка втомлюється, і ми не можемо давати вам необхідні обсяги. А якщо один почне, інший підключиться, третій... Десять країн - і антипутінська коаліція буде зруйнована", - додав він.

Нагадаємо, Володимир Зеленський також заявив, що усвідомлює неможливість вступу в НАТО України під час війни. Проте після її закінчення нам необхідний потужний союз, щоб Росія більше не нападала на нашу державу. 

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація