Журналісти дізналися про непросте дитинство майбутньої чемпіонки світу з шахів Марічки Музичук

Журналісти дізналися про непросте дитинство майбутньої чемпіонки світу з шахів Марічки Музичук

Марічка Музичук цікавилася шахами з трьох років / Фото: 0432.ua

Сувора дисципліна та відсутність вільного часу викували з українки чемпіонку.

Тренування по 8-10 годин на добу, сувора дисципліна і практично відсутність вільного часу допомогли українці Марії Музичук здобути переконливу перемогу на Чемпіонаті світу з шахів.

Про це повідомляється у сюжеті ТСН.19:30.

Про спортивну школу в селі Угерсько, на Львівщині, свідчить лише невеличка табличка. Саме тут практично з трьох років Марічка Музичук почала вивчати ази гри в шахи. Директор закладу каже, що школа має п'ять спортивних напрямків і сотні випускників, але лише одного чемпіона світу.

"Фактично, як такого, дитинства у них не було. Все було розписано по хвилинах, по годинах. І я завжди говорив батькам – давайте трошки кудись в басейн, щоб вони відпочили. Все було по часу, не було коли погуляти, відпочити. Ні дитинства, ні такої молодості. Це все режим. Це є пекельна робота", - розповідає директор спортивної школи "Старт" Мирослав Любас.

На навчання в це село з містечка Стрий Марічка Музичук їздила не випадково. Тут заняття з шахів викладають її батьки, а ще шахи шанують місцеві жителі, заснувавши свій клуб. Тут із ностальгією згадують, як колись нинішня чемпіонка світу, а тоді маленька дівчинка - Марічка Музичук - давала сеанс одночасної гри.

При цьому у міській гімназії Марічка вивчала вже не шахи, а основні дисципліни. Учителі згадують, що дівчина, хоч і вчилася добре, але перевагу перед уроками надавала шахам.

"Вона сиділа якраз на першій парті. Тоді у мене в класі було дуже багато учнів і ця парта завжди пустувала, коли її не було. Вона багато пропускала уроків і тому в гімназії її нечасто бачили", - повідомив класний керівник Роман Марунтяк. 

Виграш Марічки на шаховому чемпіонаті світу на її рідній Львівщині спричинив справжній фурор. Сама ж чемпіонка на післяматчевій прес-конференції зізналась, що у перемозі була впевнена ще до результату.

До України "Шахова королева" повернеться у вівторок, 7 квітня. На Львівщині її обіцяють зустріти по-особливому.

Степан Грицюк, Орест Малькут, Львівщина. ТСН, 1+1

Марія Музичук отримала перемогу на Чемпіонаті світу з шахів

Марія Музичук отримала перемогу на Чемпіонаті світу з шахів

Нагадаємо, Марія Музичук стала чемпіонкою світу з шахів серед жінок. Українка перемогла росіянку Наталію Погоніну з рахунком 2,5:1,5.

Повʼязані теми:

Наступна публікація