Зіткнення в Секторі Гази: 10 палестинців поранено в результаті атаки ізраїльських військових

Зіткнення в Секторі Гази: 10 палестинців поранено в результаті атаки ізраїльських військових

Фото: Reuters

Ізраїльські військові заявили, що почали стріляти, коли палестинці почали кидати в них вибухові пристрої.

Десять палестинських демонстрантів постраждали після того, як ізраїльські військові відкрили вогонь по акції протесту, що проходила в Секторі Гази.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на палестинських медиків.

За інформацією Associated Press, інцидент стався на пляжі, де палестинці зібралися на акції, організовані рухом ХАМАС.

Своєю чергою ізраїльські військові заявили, що почали стріляти, коли палестинці почали кидати в них вибухові пристрої та гарячі шини.

Раніше в русі ХАМАС, який контролює Сектор Гази, заявили, що акції протесту триватимуть, в той час як представники Єгипту намагаються вживати заходів по врегулюванню конфлікту між палестинцями та ізраїльтянами.

Від 30 березня 2018 року в Секторі Гази в районі прикордонних укріплень регулярно відбуваються акції протесту. За п'ять місяців заворушень близько 125 учасників протестів загинули. З ізраїльського боку за цей час загинув один військовослужбовець.

Ізраїль зводить бар`єр уздовж морського кордону із Сектором Гази

Ізраїль зводить бар`єр уздовж морського кордону із Сектором Гази

Раніше в адміністрації президента США Дональда Трампа запропонували керівництву Палестини утворити конфедерацію з Йорданією. Про це розповів лідер Палестини Махмуд Аббас 2 вересня під час зустрічі з опозиційними депутатами ізраїльського парламенту. За його словами, незважаючи на погіршення відносин з-за визнання Трампом Єрусалиму столицею Ізраїлю і відкриття там посольства США, контакти між палестинськими та американськими спецслужбами все одно існують.

Повʼязані теми:

Наступна публікація