До Венесуели для охорони Мадуро прибули російські найманці з ПВК "Вагнера" - ЗМІ

До Венесуели для охорони Мадуро прибули російські найманці з ПВК "Вагнера" - ЗМІ

Фото: Associated Press

В країні може бути до 400 бійців ПВК.

До Венесуели прибули найманці російської приватної військової компанії Вагнера, в завдання яких буде входити охорона президента Ніколаса Мадуро від опозиції і протестувальників.

Про це повідомляє "Дождь" з посиланням на Reuters.

Журналістам про прибуття російських найманців до Венесуели розповіли два джерела, близьких до російських ПВК.

Третє джерело, близьке до ПВК, підтвердило перебування контингенту найманців у Венесуелі, але не змогло уточнити, коли вони туди прибули і для якої мети.

Також інформацію про російських найманців у південноамериканській країні підтвердив Євген Шабаєв, отаман хутірського козачого товариства Ховрино, що, за його словами, підтримує зв'язок з деякими бійцями ПВК. Він стверджує, що у Венесуелі може бути близько 400 російських найманців. Інші джерела агентства говорять про більш дрібні групи.

Фото: ТСН.ua

Нагадаємо, 23 січня у Венесуелі розпочалися масові протести проти президента Ніколаса Мадуро. Лідер опозиційної Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе президентом країни. Національна асамблея своєю чергою оголосила Гуайдо виконувачем обов'язків президента країни.

Білий дім оголосив, що президент США Дональд Трамп уже офіційно визнав його легітимним керівником Венесуели. Про визнання Гуайдо легітимним лідером Венесуели заявили Бразилія, Парагвай, Колумбія, Перу, Чилі та Канада. Також Хуана Гуйадо підтримала Організація американських держав.

Пізніше, президент Венесуели Ніколас Мадуро оголосив про рішення розірвати дипломатичні і політичні відносини зі США, які підтримали Гуайдо.

Також повідомлялося, що жертвами протестів у Венесуелі стали 26 осіб, понад 170 затримані.

Мадуро закриває посольство Венесуели в США

Мадуро закриває посольство Венесуели в США

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація