ЗМІ повідомляють про 20-30 осіб, які лежали на землі після вибуху у Манчестері

ЗМІ повідомляють про 20-30 осіб, які лежали на землі після вибуху у Манчестері

Фото: Reuters

На місці події працюють вибухотехніки і медики.

20-30 осіб лежали на землі після вибуху на стадіоні "Манчестер Арена" в англійському місті Манчестер, де відбувався концерт американської співачки Аріани Гранде.

Про це повідомляє ВВС із посиланням на очевидця події.

Одні свідки кажуть про два гучні вибухи, інші – про один різкий. Британська транспортна поліція уточнює, що вибух пролунав у фойє "Манчестер Арени".

Також повідомляється, що усе сталося вже після виступу Аріани Гранде.

На місці події працюють вибухотехніки і бригади "швидкої допомоги".

У понеділок, 22 травня, о 22.35 за місцевим часом у Манчестері пролунали вибухи. Це сталося на стадіоні "Манчестер Арена", де відбувався концерт американської поп-співачки Аріани Гранде. Вибухи пролунали, коли виступ зірки завершився і глядачі покидали свої місця.

"Манчестер Арена" - найбільший критий стадіон в Європі. Він був відкритий у 1995 році і може розмістити 21 тисячу глядачів. Це популярний майданчик для концертів та спортивних змагань.

У Британії оголошений другий рівень бойової готовності, що означає, що напад бойовиків вважається досить імовірним. 

Зазначимо, що 22 березня 52-річний британець Халід Масуд скоїв напад на перехожих і вбив поліцейського в лондонському Вестмінстері. В результаті нападу загинули п'ять осіб, щонайменше 40 людей отримали поранення, повідомляє The Associated Press.

За даними Скотленд-ярду, Масуд навмисне збив на машині декількох осіб на Вестмінстерському мосту, а потім врізався в огорожу Вестмінстерського палацу, вийшов з автомобіля і накинувся з ножем на поліцейського, який охороняв британський парламент, завдавши йому кілька важких поранень, які виявилися смертельними.

Після цього сам Масуд був застрелений іншим поліцейським. Поліція припускає, що автомобіль Масуда рухався зі швидкістю 120 км на годину, а весь напад зайняв 82 секунди.

Поліція Лондона заявила, що не виявила доказів, що вказують на зв'язок Масуда з екстремістськими угрупованнями "Ісламська держава" і "Аль-Каїда", забороненими у багатьох країнах, включаючи Росію. Раніше відповідальність за вибухи в Лондоні взяло на себе угруповання "Ісламська держава".

Лондонська поліція провела обшуки в будинках підозрюваних у підготовці терактів

Лондонська поліція провела обшуки в будинках підозрюваних у підготовці терактів

Повʼязані теми:

Наступна публікація