ЗМІ розповіли нові подробиці запуску ракети по глядачах на навчаннях "Захід-2017"

ЗМІ розповіли нові подробиці запуску ракети по глядачах на навчаннях "Захід-2017"

Фото: Reuters

Спеціальна комісія, яка буде розслідувати інцидент, має встановити точні причини інциденту і визначити ступінь винності посадових осіб.

У Росії вже створили спеціально комісію для розслідування інциденту ракетного обстрілу глядачів під час російсько-білоруських навчань "Захід-2017" на полігоні "Лужський" під Санкт-Петербургом.

До її складу входять представники Міноборони РФ та авіаційної промисловості, пише "КоммерсантЪ".

Зазначається, що ця комісія має встановити точні причини інциденту і визначити ступінь винності посадових осіб.

За словами джерел видання, мимовільний пуск ракети міг статися через технічний збій в системі озброєння вертольота: учасники розслідування встановили, що НАР вилетіла без команди пілота відразу ж після включення ним головного вимикача.

Таким чином, для підтвердження або спростування цих даних будуть проведені додаткові експертизи. До цього льотчики, які були задіяні в події, будуть відсторонені від польотів.

У Військовому слідчому управлінні Слідчого комітету РФ, як і у Військовій прокуратурі, коментувати інформацію про інцидент відмовилися. Однак в приватному порядку пояснили, що даних про інцидент до них наразі не надходило.

Жертвами випадкового пострілу з гелікоптера під час навчань стали троє людей

Жертвами випадкового пострілу з гелікоптера під час навчань стали троє людей

Своєю чергою, в Ленінградський окружний суд, за неофіційними даними, військові слідчі органи не зверталися ні з якими клопотаннями, пов'язаними з НП під час навчань.

Імовірно 16 вересня на черговому етапі російсько-білоруських військових навчань "Захід-2017" на полігоні "Лужський" під Санкт-Петербургом стався мимовільний пуск ракет класу "повітря-земля" з вертольота Ка-52. В результаті три людини отримали серйозні травми, повідомили російські ЗМІ.

Однак Міноборони РФ спростувало ракетний обстріл. Всі повідомлення в соціальних мережах про залпи по натовпу журналістів, велику кількість тяжкопоранених - навмисна провокація або чиясь персональна дурість", - заявили в російському оборонному відомстві, додавши, що жодних подій, пов'язаних з роботою армійської авіації, 18 вересня не було.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація