ЗМІ розповіли, як селфі з Меркель змінило життя сирійського біженця

ЗМІ розповіли, як селфі з Меркель змінило життя сирійського біженця

Фото: Al Jazeera

Перше неправдиве повідомлення з'явилося ще в березні 2016 року.

Селфі з Ангелою Меркель, яке біженець з Сирії Анас Модамані розмістив у соціальній мережі Facebook, обернулося для нього жахом.

Образи, фальшиві звинувачення і фотомонтаж стали реакцією на одне фото, повідомляє Аljazeera.

Нещодавно відбулося перше засідання за позовом Модамані до соцмережі, в якому він вимагає видалити всі образливі висловлювання європейських користувачів на його адресу. Зараз суд ухвалив рішення дати сторонам місяць на досягнення угоди.

"Вони всі кажуть, що я терорист. І це неправда. Я живу в Берліні, кожен, хто хоче, може зі мною зв'язатися. Вони змінили все моє життя. Я не можу вийти на вулицю, я живу в страху. Сподіваюся, що рішення буде знайдено, це моя мрія. Я людина, ми всі однакові", – говорить сам Анас.

Перше неправдиве повідомлення з'явилося ще в березні 2016 року, коли його фотографію підписали, що один із терористів, який причетний до вибухів у Брюсселі стоїть на одному фото з Меркель.

"Я плакав, коли побачив це. Я хочу жити у мирі в Німеччині. Я втік від війни і кровопролиття в Сирії, щоб жити у безпеці... І це не тільки моя проблема. Це проблема нашого часу", – розповідає Модамані.

Через кілька місяців все більше і більше повідомлень стало з'являтися на Facebook і Модамані почав судовий процес проти гіганта Facebook.

Своєю чергою, соцмережа категорично відмовляється платити сирійцеві компенсацію. У Німеччині деякі пости були заблоковані, але не видалені, а в інших країнах їх може побачити кожен охочий.

Якщо сторони не зможуть прийти до компромісу, 7 березня суд винесе остаточне рішення.

Варто відзначити, що Facebook, який має близько двох мільярдів активних користувачів у всьому світу в місяць, був підданий різкій критиці за його роль в поширенні фальшивих новин під час президентської кампанії в США.

Нагадаємо, за даними ООН в 2015 році близько 1 млн нелегальних мігрантів прибули до Європи через Середземне море. Серед них понад 500 тисяч сирійців.

Сирійські біженці

Повʼязані теми:

Наступна публікація