Змови з Росією не було, Трамп у розслідування не втручався: у США оприлюднили доповідь спецпрокурора Мюллера

Змови з Росією не було, Трамп у розслідування не втручався: у США оприлюднили доповідь спецпрокурора Мюллера

Фото: Associated Press

Вона підтвердила попередні висновки прокурорів.

Передвиборчий штаб президента США Дональда Трампа не перебував у змові з російською владою під час виборчої кампанії 2016 року.

Про це, презентуючи 18 квітня доповідь спецпрокурора Роберта Мюллера,  повідомив генпрокурор США Вільям Барр, передає AFP

Окрім цього, у доповіді йдеться також про те, що Трамп не перешкоджав слідству і не втручався в розслідування групи прокурорів Мюллера.

За словами Барра, адвокати американського президента мали змогу ознайомитися із доповіддю перед тим, як вона була оприлюднена. Водночас, він наголосив, що прокурори впевнені у тому, що російське втручання в американські вибори було, однак жоден американець не був у змові з росіянами.

Сам Трамп відреагував на доповідь Мюллера за допомогою пародії на афішу серіалу "Гра престолів", на якій написав, що "Гру закінчено".

Як повідомлялося, відредагований звіт щодо розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера на 400 сторінках обіцяли опублікувати до середини квітня. У попередній доповіді, Мюллер не знайшов змови президента Трампа із Росією під час передвиборчої кампанії 2016 року. 

У листі до Конгресу від генпрокурора Вільяма Барра, в якому написано звіт про розслідування Мюллера, зазначається, що прокурори "не звільняють" Трампа від можливого перешкоджання правосуддю та викладають відповідні докази з обох боків, однак до конкретного висновку комісія Мюллера дійти не змогла.

Фото: ТСН.ua

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація