Знайдені у Польщі уламки належать російській ракеті Х-55, яка може нести ядерний заряд - Інститут ВПС

Знайдені у Польщі уламки належать російській ракеті Х-55, яка може нести ядерний заряд - Інститут ВПС

У Польщі, найімовірніше, знайшли російську ракету Х-55 / Фото: Военно-промышленный курьер/Леонид Якутин

Крилата ракета, найімовірніше, прилетіла з-за східного кордону Польщі під час однієї із атак по Україні.

Знайдені наприкінці квітня уламки на півночі Польщі у місті Бидґощ, найімовірніше, є від російської Х-55, які окупаційні війська запускають по Україні.

Це попередньо встановив Технологічний інститут Військово-повітряних сил, передає RMF FM.

Зазначається, що спеціалісти цього Інституту працюють над висновком для польської прокуратури, яка наразі веде розслідування щодо падіння ракети. Крилата ракета, швидше за все, прилетіла з-за східного кордону Польщі. В експертизі наголошується, що польська армія не має таких ракет. 

"Якщо інформація про те, що під Бидґощем знайшли ракету X-55, підтвердиться, це означає, що, швидше за все, це ракета, яка випущена російським військовим літаком під час однієї з атак на Україну, яка прилетіла до Польщі з-за східного кордону і залетіла над нашою країною кілька сотень кілометрів", - пишуть польські ЗМІ. 

Бидґощ розташоване у центральній частині Польщі

Варто зазначати, Росія активно запускає по Україні крилаті ракети Х-55. Є зафіксовані випадки, коли Х-55 запускають з імітаторами ядерної бойової частини.

Нагадаємо, наприкінці квітня на півночі Польщі місцеві знайшли у лісі уламки невпізнаного військового об’єкта. За їхніми словами, це була ракета класу "повітря-земля". На її уламках нібито є написи російською мовою. За словами польського генпрокурора, Збігнєва Зьобра, прокуратура у Гданську розпочала розслідування щодо знайдених у лісі "залишків військово-повітряного об’єкта". 

Видання RMF FM з посиланням на власні джерела повідомило, що ракета, уламки якої знайшли в лісі на півночі Польщі, може належати польській армії. 

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація