"Знаємо, що відбувається": президент Азербайджану заявив, що Вірменія готується до "нової великої війни"

"Знаємо, що відбувається": президент Азербайджану заявив, що Вірменія готується до "нової великої війни"

Фото: УНІАН

Алієв заявив, що Азербайджан готовий оборонятися і попередив вірменів про серйозні наслідки їхніх "планів".

Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що Вірменія готується до нової великої війни, концентруючи свої сили недалеко від лінії зіткнення двох країн в районі Нагірного Карабаху. 

Про це він сказав в інтерв'ю місцевому телеканалу Real, повідомляє пресслужба президента. 

За словами Алієва, нещодавнє загострення карабахського конфлікту є "свідомою провокацією" вірмен, щоб прозондувати, якою буде реакція їхніх союзників в Організації договору про колективну безпеку".

Водночас він вважає, що вірменам це не вдалося зробити, тому що сама організація не виступила з жодною заявою щодо цього. "Побачивши, що їхні спроби провалилися, вони відступили. Сьогодні вони знову вигадують міфи про те, що нібито здобули велику перемогу", - вважає Алієв. 

Президент Азербайджану заявив, що про нарощення військової присутності біля Нагірного Карабаху свідчать дані розвідки. 

"У нас є оперативні дані розвідки. Ми знаємо, що відбувається навколо нас. Знаємо і повинні знати. Наші спецслужби працюють дуже ефективно. Можу сказати стільки, не більше", - зазначив він. 

Алієв заявив, що Азербайджан готовий оборонятися і попередив вірменів про серйозні наслідки їхніх "планів".

"Ще раз хочу сказати і хочу попередити їх, що якщо вони (вірмени - ред). не відмовляться від своїх брудних планів, то наслідки для них будуть дуже важкими. Вони готуються до нової війни. Йде концентрація їхніх сил недалеко від лінії зіткнення. Ми всі бачимо, все відстежуємо. Відстежуємо всі їх дії. Звичайно, ми будемо оборонятися. Так само, як оборонялися в Товузі, будемо оборонятися у всіх інших напрямках. Товузькі події стали черговим уроком для них. Якщо хочуть отримати новий урок, то ми готові до цього", - сказав він. 

Нагадаємо:

  • 12 липня на кордоні Азербайджану і Вірменії спалахнув збройний конфлікт. Країни обмінялися звинуваченнями щодо того, хто почав атаку.
  • Наступного дня Євросоюз зробив заяву з приводу сутичок та закликав країни боротися не між собою, а з пандемією коронавірусу. 
  • Сутички між вірменами та азербайджанцями пов'язані з давнім етнічним конфліктом за контроль над Нагірним Карабахом. У лютому 1988 року регіон заявив про вихід з Азербайджанської РСР.
  • Азербайджан намагався повернути регіон, але протягом воєнного конфлікту з вірменами 1992-1994 років втратив контроль над Нагірним Карабахом та семи районами, прилеглими до нього. Військові сутички між країнами не припинилися і після оголошення перемир'я. Наразі проголошена у вересні 1991 року Нагірно-Карабаська Республіка залишається невизнаною державою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація