Знищені авто та пошкоджені будинки. Хорватію сколихнув потужний землетрус

Знищені авто та пошкоджені будинки. Хорватію сколихнув потужний землетрус

Фото: Associated Press

Постраждав і відомий собор Загреба.

Потужний землетрус стався сьогодні, 22 березня, у Хорватії поблизу столиці – міста Загреб. Про це повідомляє Associated Press.

За даними європейського сейсмологічного агентства EMSC,  його  магнітуда склала 5,3 і зачепила велику територію на північ від Загреба.  Епіцентр знаходився в 7 кілометрах від міста на глибині 10 кілометрів.

Очевидці стверджують, що через підземні поштовхи на деяких будівлях утворилися тріщини, були пошкоджені дахи та стіни. Вулиці засипало уламками бетонних плит. Зачепив землетрус і собор Загреба  - верхівка одного з двох його шпилів була пошкоджена. Інформації про жертв поки немає. Тим часом представник МВС країни заявив у коментарі державній телерадіокомпанії HRT, що є поранені. 

Фото: Associated Press

У місті виникла паніка – люди почали тікати зі своїх будинків. Принаймні ще двічі відчувалися підземні поштовхи. Відчули їх і в інших країнах: Боснії і Герцеговині, Хорватії, Угорщині, Словенії  та Австрії.

Раніше повідомлялося, що Албанія отримає від Європейського Союзу 1,15 млрд євро на відновлення країни після землетрусу, найпотужнішого за останні десятиліття. Магнітуда поштовхів, які зафіксували у грудні, склала 6,4 балів. Найсильніше постраждало місто Дуррес недалеко від Тирани. Поштовхи зафіксували також в деяких південних провінціях Італії. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація