Зробили щеплення одними з перших: в Ізраїлі від коронавірусу померла подружня пара

Зробили щеплення одними з перших: в Ізраїлі від коронавірусу померла подружня пара

Фото: Associated Press

Літня пара захворіла на коронавірус, незважаючи на вакцинацію.

У Ізраїлі подружжя Іцхак і Рахель Нає захворіло на коронавірус штаму "Дельта". До цього вони одними із перших зробили щеплення проти нього.

Про це розповіла донька сімейної пари Маргаліт Авів виданню "Вести Израиль по-русски".

"Мої батьки одними з перших пішли на щеплення. Ми оберігали їх як могли. Але, видно, зробили недостатньо. Не знаю, звинувачувати себе за це чи ні, невідомо, де вони заразилися. Всі родичі, які з ними контактували, здали аналізи, і ні у кого вірус не виявили. Навіть епідеміологічне розслідування не дало результатів ", - пояснила Маргаліт.

За словами жінки, її 86-річний батько Іцхак Нае заразився близько трьох тижнів тому і потрапив до лікарні "Рамбам".  Там його стан стрімко погіршився і 8 липня він помер. Донька говорить - серйозних супутніх захворювань у нього не було.

Мати жінки 85-річна Рахель Нає, пережила свого чоловіка на 4 дні і померла 12 липня. До цього її ушпиталили до лікарні у важкому стані.

"У мами були різні захворювання. Її забрали в лікарню на день пізніше батька. Різке погіршення стану відбулося дуже швидко", - розповіла Маргаліт.

За словами жінки, в лікарні її батькові не одразу зробили аналіз на коронавірус, коли з'явилися симптоми захворювання, тож таке зволікання вона називає втратою дорогоцінного часу.

Подружжя Іцхак і Рахель Нає разом прожили 67 років. Іцхак репатріювався з Туреччини. Він познайомився з Рахель, коли служив на флоті, а вона жила в Хайфі. Чоловік працював в банку "Леумі", дружина була домогосподаркою, виховувала 4 дітей.

У подружжя Нає залишилися 4 дітей, 12 онуків і троє правнуків.

Нагадаємо, що обласній інфекційній лікарні в Ужгороді медики запідозрили у двох пацієнтів штам коронавірусу "Дельта". Хворі, які лікувались у цьому медзакладі, приїхали з Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація