Зустріч президентів у Сочі: що Путін пообіцяв Лукашенкові

Зустріч президентів у Сочі: що Путін пообіцяв Лукашенкові

Фото: Associated Press

Перемовини тривали 4,5 години.

Дасть півтора мільярда доларів кредиту і забере своїх військових після навчань. Президент РФ Путін дав одразу кілька обіцянок на зустрічі з президентом Білорусі Олександром Лукашенком у Сочі.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Перед розмовою сам на сам обидва зробили заяви для преси. Про підписання жодного документа, твердять, нині не йдеться, а от сам предмет бесіди — інтеграція двох країн.

Путін може використати слабкість Лукашенка й ослабити білоруський суверенітет — такі побоювання неодноразово лунали від початку протестів у Білорусі. Хай про що домовляться Путін із Лукашенком, це не матиме законної сили, так сьогоднішню зустріч прокоментувала опозиціонерка Світлана Тихановська. Вона наголошує: нова влада переглядатиме всі домовленості. Водночас Лукашенко протести назвав прогулянкою, яка відбувається щовихідних. Напередодні під час маршів затримали вісім сотень білорусів і півтисячі з них нині чекають суду в СІЗО.

"Сьогодні, до речі, починаються заплановані ще в минулому році військові навчання, які триватимуть ще кілька днів. Щоб не було ніяких спекуляцій після виконання програми спільних навчань російські підрозділи повернуться до своїх місць постійної дислокації", — зазначив Путін.

"З посмішкою дивлюся на це: у нас в суботу марш жінок і дівчат, а в неділю загальний марш. Частину Мінська ми звільняємо для того, щоб люди, якщо у них є бажання, могли пройтися цією частиною. Але головне, і я це постійно кажу, не переходити межу. Поки що ці червоні лінії ніхто не порушував", — зазначив під час зустрічі Лукашенко.

Водночас, як повідомляє Telegram-канал "Пул першого", перемовини Лукашенка з російським колегою вже завершилися. Вони тривали 4,5 години.

Лукашенко зустрівся з Путіним та близько 500 протестувальників у СІЗО – новини з Білорусі

Лукашенко зустрівся з Путіним та близько 500 протестувальників у СІЗО – новини з Білорусі

Повʼязані теми:

Наступна публікація