Зустріч Трампа і Путіна у Парижі була скасована через прохання президента Франції – ЗМІ

Зустріч Трампа і Путіна у Парижі була скасована через прохання президента Франції – ЗМІ

Фото: Reuters

За словами Макрона, така зустріч "затьмарить" заходи на честь сторіччя завершення Першої світової.

Запланована зустріч президента Росії Володимира Путіна та президента США Дональда Трампа у Парижі під час заходів на честь сторіччя завершення Першої світової війни була скасована через прохання президента Франції Еммануеля Макрона.

Про це повідомило європейське дипломатичне джерело виданню "КоммерсантЪ".

За словами Макрона, повноцінний російсько-американський саміт "затьмарить" всі заходи, які були заплановані на честь сторіччя завершення війни.

"Поки всі замислились над питанням, з чим пов'язана зміна формату зустрічі Путіна і Трампа в Парижі, яку анонсували після візиту Джона Болтона в Росію, і придумують відповіді в стилі високої політики, все виявилося банально: Еммануель Макрон попросив Москву і Вашингтон не проводити повноформатні переговори в Парижі, щоб вони не "затьмарили" підготовлені Єлисейським палацом заходи і зустрічі", - розповіло джерело.

Таким чином, майбутня зустріч Трампа і Путіна тепер планується на саміт G20 в Аргентині.

"Здавалося б, у 2018 році складно уявити, що стиль "Король-сонце" ще живий. Але, як то кажуть, "се ля ві", - підкреслило джерело.

Раніше повідомлялося, що Путін і Трамп повинні взяти участь в заходах з нагоди закінчення Першої світової війни, які відбудуться в Парижі 11 листопада. Там і мала відбутися зустріч лідерів держав. Про відповідну домовленість було оголошено радником Трампа з питань нацбезпеки Джоном Болтоном за результатами візиту до Росії у жовтні.

Однак 5 листопада Дональд Трамп заявив, що не знає, чи зустрінеться він з Путіним під час візиту до Парижа цього місяця. Однак він запевнив, що має намір провести зустріч 30 листопада під час саміту "Великої двадцятки" в Аргентині. Згодом те, що зустріч скасовується, підтвердили й у Кремлі.

Договір про ліквідацію ракет та символ миру: про що говорили Путін і Джон Болтон

Договір про ліквідацію ракет та символ миру: про що говорили Путін і Джон Болтон

Повʼязані теми:

Наступна публікація