Зять Трампа намагався встановити таємний канал зв'язку з Кремлем – The Washington Post

Зять Трампа намагався встановити таємний канал зв'язку з Кремлем  – The Washington Post

Фото: Reuters

Посол Сергій Кисляк повідомив своєму керівництву в Москві.

Радник Білого дому, зять президента США Джаред Кушнер пропонував послу Росії в США встановити прихований канал комунікацій між перехідною командою Дональда Трампа і представниками російського уряду.

Про це пише The Washington Post із посиланням на відомості джерела в адміністрації США.

"Джаред Кушнер і посол Росії в Вашингтоні обговорювали можливість створення секретного безпечного каналу зв'язку між перехідною командою Трампа і Кремлем, використовуючи російські дипломатичні об'єкти з очевидним наміром приховати їхні до-інавгураційні обговорення від спостереження", - пише видання.

Посол Сергій Кисляк повідомив своєму керівництву в Москві, що Кушнер зробив відповідну пропозицію під час зустрічі 1 або 2 грудня у будівлі "Trump Tower" у Нью-Йорку. Про це стало відомо американській розвідці з перехопленої комунікації росіян.

За словами Кисляка, саме Кушнер запропонував використовувати російські дипломатичні установи в Сполучених Штатах для зв'язку. Сам же Кисляк розцінив цю пропозицію як недоречну для прихованої комунікації між командою Трампа і Росією. На зустрічі також був також присутній Майкл Флінн, радник з питань національної безпеки Дональда Трампа.

Нині ні Білий дім, ні посольство Росії в Вашингтоні не відповіли на інформаційний запит, зазначає видання.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, що чоловік Іванки Трамп, який є зятем нинішнього президента США Джаред Кушнер, опинився у центрі уваги американських слідчих через його зустрічі з представниками російського уряду й бізнесу

Зять Трампа перебуває під пильним наглядом ФБР на час розслідування зв'язків президента з РФ

Зять Трампа перебуває під пильним наглядом ФБР на час розслідування зв'язків президента з РФ

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація