10 казково красивих місць світу, які найкраще підійдуть для подорожі 2018 року

10 казково красивих місць світу, які найкраще підійдуть для подорожі 2018 року

Фото: www.flickr.com/Federica Gentile

Названі місця поки що залишаються осторонь популярних туристичних маршрутів, незважаючи на дивовижні місцеві пам'ятки архітектури та дива природи.

Під час роздумів куди поїхати 2018-го року варто вибирати не лише серед популярних локацій. Там імовірно будуть величезні черги та завищені ціни. А, крім того, є чимало напрямків, які залишаються маловідомими, але неймовірно красивими та цікавими.

Так, 2018-го року варто подорожувати до країн, які ще не перевантажені туристами, або туди, де відбудуться якісь дійсно вартісні події: на кшталт Євробачення чи Олімпійських ігор. Про це у своїй підбірці нових цікавих напрямків пише CNN. ТСН.Туризм відібрав 10 найбільш дивовижних та колоритних з них.

Острови Зеленого Мису

Острови Кабо-Верде – ідеальне місце для екзотичної відпустки. Вони розташовуються поблизу західного узбережжя Африки та поєднують в собі африканські, піренейські та бразильські культурні надбання. Разом з тим, Кабо-Верде має достоту райську атмосферу. Це стосується і погоди, і навколишніх пейзажів.

Острови розташовані за 570 кілометрів від найближчого міста материкової Африки – Дакара. Вони мають вулканічне походження, а тому затишні пляжі та затоки контрастують із зубатими вершинами та ущелинами. Серед цих протилежностей є чимало розкішних готелів та тропічних бунгало, з’єднаних звивистими мощеними алейками в оточенні Драконових дерев.

Одне з найпопулярніших місць архіпелагу – місто Мінделу на острові Сан-Вісенті. Відпочивальники купаються тут в бухтах Атлантичного океану, смакують місцевий ром та різні страви, слухаючи народні мелодії на національному діалекті.

Фото: visualhunt.com/CarolineG2011

Національний парк Ботум Сакор, Камбоджа

В південно-західному куточку Камбоджі розташовується величезний національний парк Ботум Сакор. Тут сконцентровані чудеса природи цієї країни: від вічнозелених тропічних лісів до прибережних рівнин та скель.

Близько 180 гектарів парку займає так званий Південно-Західний коридор слонів. Саме тут  проживає найбільша популяція азіатських слонів, а також низка рідкісних птахів та тварин.

В околицях парку є низка готелів та бунгало, збудованих в вінтажному стилі для відпочинку серед дикої природи. Вони розташовуються поблизу річок, мальовничих скельних водоспадів та на узбережжі Сіамської затоки. Тут можна не лише спостерігати за природою з обжитої території та купатись в затоці, а й виїжджати на сафарі в нетрі заповідника.

Фото: www.flickr.com/Jesús Roncero

Валетта, Мальта

Столицю Мальти – Валетту – назвали культурним центром Європи на 2018 рік. Країна розташовується в Середземному морі, між Італією та Тунісом. Культури цих країн переплітаються на острові й всього за 20 хвилин можна "переїхати" від Давньої Греції до Близького Сходу. Подібний контраст помітний в архітектурі, а ще в кулінарії, завдяки стравам, які тут подають до столу.

Поки що Валетта не входить до популярних туристичних та круїзним маршрутів, на противагу Венеції та Риму. А тому, тут можна без надмірного натовпу і на острівних пляжах відпочити, і місцеві пам’ятки оглянути. Перлиною міста служить Кафедральний собор святого Джона – лицаря, який був вихідцем з Мальти. А приємним бонусом до малолюдних курортів острова будуть ще й фотографії в Instagram, якими може мало хто похизуватись.

Гоцо – острів мальтійського архіпелагу, що також вартий уваги. Раніше тут над затокою розташовувалось скельна арка "Блакитне око," яка стала відома завдяки серіалу "Гра престолів", але вона зруйнувалась 2017-го року. Тим не менш, на Гоцо буде цікаво оглянути круті, скелясті береги, що утворюють затишні бухти з безлюдними пляжами та блакитно-зеленою водою.

Фото: www.flickr.com/zacke82

Сербія

Країни колишньої Югославії стають все популярнішими напрямками для відпочинку в Європі. Це, зокрема, стосується Хорватії та Чорногорії, які приваблюють відпочивальників розкішними узбережжями Адріатичного моря. Але Сербія, серед колишніх союзних республік, залишається найменш відвідуваною. Одна з причин – країна не омивається жодним морем.

Тим не менш, Сербія має цілу низку інших переваг. Так, до країни варто їхати щоб дізнатись про історію краю, оглянути дивовижні пам’ятки архітектури та чудеса природи, а ще спробувати різні сорти місцевих сирів. Разом з тим, відпочинок у Сербії буде значно дешевшим в порівнянні з сусідськими державами.

Взимку до Сербії варто їхати заради Національних парків "Копаонік" та "Златибор". Тут можна покататись на лижах чи борді та оглянути карстові скелі, порослі хвоєю. Крім того, ще один парк – "Тара" – буде гарним варіантом для літньої мандрівки. Він приваблює мандрівників недоторканими гірськими ландшафти, річками, тваринами та величезним штучним озером Заовине.

Варто додати, що чимало старовинної архітектури, серед радянської забудови, збереглось в столиці Сербії Белграді. Крім того, мандрівка сюди це ще й можливість побачити Дунай. А з Белграда можна поїхати прямим маршрутом до приморського міста Бар у Чорногорії.

Фото: www.flickr.com/Sergiu_TM

Наґано, Японія

Наґано – оздоровчий та гірськолижний курорт в Японії. Популярний він завдяки своїм гарячим джерелам онсен, навколо яких і розбудувались санаторії та інфраструктура міста. Крім того, тут проводились Зимові Олімпійські ігри 1998 року. В околицях Наґано є низка гірських спусків для катання на лижах та борді, а також готелів із різним рівнем сервісу. Деякі з них були збудовані торік та всіляко підготовлюються до літніх Олімпійських ігор 2020 року, які проводитимуться в Токіо.

В Наґано варто їхати не лише заради активного чи оздоровчого відпочинку – тут ще й є чимало пам’яток старовинної японської архітектури. Так, неподалік від міста варто оглянути замок Моцумото XVI століття.

Фото: www.flickr.com/Cheng Yang, Chen

Ес-Сувейра, Марокко

Ес-Сувейра – це старовинне портове місто з численними пляжами, що омиваються водами Атлантичного океану. Крім цього, тут збереглась забудова старих кварталів та величезний форт XVIII століття. Разом з тим, на курорті є чи не найкращі готелі у Марокко. А ще, в Ес-Сувейра місцеві рибалки постійно привозять свіжу рибу, яку можна придбати на ринку чи посмакувати в одному з ресторанів.

Незважаючи на всі принади, Ес-Сувейра менш популярна серед марокканських курортів порівняно з Марракешом, Агадіром та Касабланкою. А тому на океанічному узбережжі та біля популярних пам’яток архітектури не дуже людно.

Однин з недоліків курорту – це потужні вітри, що віють з Атлантичного океану та здіймають хвилі. Але це дозволяє займатись серфінгом та вінд-серфінгом.

Фото: www.flickr.com/Federica Gentile

Острів Крит, Греція

Острів Крит варто відвідати тим, хто хоче оглянути архітектуру давніх греків, трохи більше дізнатись про міфологію та поніжитись на середземноморських пляжах.

В 2017 році столиця Криту Іракліон стала найпопулярнішим містом серед нових туристичних напрямків Європи. Мандрівників приваблюють на острів гори та долини, що займають його значну частину, а ще живописні пейзажі набережних.

Поціновувачі історії приїздять оглянути археологічні скарби, залишені Мінойською цивілізацією – однією з найстаріших в Європі. Археологічний музей Іракліона зберігає безліч статуй, барельєфів, амфор, прикрас, малюнків й мініатюр старовинної забудови, які будуть цікаві тим, хто захоплюється міфологією. Ще одне знакове місце – палац Кносс з лабіринтом Мінотавра.

Найкращий період для мандрівки на Крит – від квітня до жовтня. В цей час вдасться не лише оглянути природу і пам’ятки острова, а й покупатись в морі та зайнятись дайвінгом. Занурення під воду тут особливо цікаве тим, що, крім ландшафтів, можна оглянути затонулі кораблі часів Другої Світової війни.

Фото: visualhunt.com/Over Doz

Пхенчхан, Республіка Корея

Досвідчені мандрівники вже давно знають про гірськолижний курорт Південної Кореї – Пхенчхан (PyeongChang), але він ніколи не входив до популярних туристичних напрямків. Проте в 2018 році місто здобуло світову славу завдяки проведенню тут зимових Олімпійських ігор від 9 до 25 лютого.

Гори навколо Пхенчхана пологі, тут немає скель з крутими спусками подібними до північно-японських. Але в місті є сучасні готелі, якісні лижні траси неймовірної довжини та швидкісні скай-паси. А в зв’язку з проведенням олімпіади значно покращена інфраструктура курорту та відкрито низку нових туристичних маршрутів.

Фото: www.flickr.com/Republic of Korea

Лісабон, Португалія

Столиця Португалії Лісабон розташовується на пагорбах, що спускаються до Атлантичного узбережжя та до затоки Тахо. Берег тут усіяний безліччю елегантних скверів з скульптурами, що межують з невеличкими гаванями та розкішними пляжами.

Саме ж місто відоме старовинною забудовою: Тріумфальною аркою Руа Аугуста та замком святого Георгія, а ще низкою різних фортець та майданів, соборів та монастирів. Окрім цього, Лісабон славиться панорамами з різнобарвною старовинною забудовою, укритою дахами цегляного кольору, над якою видніється Атлантичний океан.

А найбільш романтичне місце поблизу Лісабона – природний парк Синтра. Це такий собі курортний район з готелями, палацами та замками серед гір на океанічному узбережжі.

Одна з причин відвідати Лісабон у 2018 році – конкурс Євробачення, що відбуватиметься 8-12 травня. Це надважлива подія для всієї Португалії, адже країна вперше за 62 роки виграла конкурс.

Фото: visualhunt.com/Stuck in Customs

Юньнань, Китай

Юньнань – провінція Китаю, що розташовується на кордоні з М’янмою, Лаосом та В’єтнамом. Регіон вирізняється разючими контрастами: тропічні ліси ростуть неподалік засніжених гірських вершин, а поблизу каскадних рисових терас можна побачити одні з найбільших ущелин світу. Так, каньйон "Тигра, який стрибає" має глибину понад 3,5 тисячі метрів та охороняється ЮНЕСКО від 2003 року. Дном ущелини протікає найдовша річка Євразії – Янцзи.

Провінція вважається найбільш етнічно строкатою в Китаї. Тут проживає 25 з 56 визнаних етнічних груп країни, кожна з яких має індивідуальну кухню та культуру.

Фото: www.flickr.com/桢源 周

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Туризм на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація