В аеропорту "Київ" відкрили розширений термінал із великим паркінгом

В аеропорту "Київ" відкрили розширений термінал із великим паркінгом

Фото: www.facebook.com/pg/OKPPKYIV

Відтепер в аеропорту вдвічі збільшиться пропускна спроможність, тим самим покращиться сервіс і комфорт для подорожувальників.

Сьогодні, 23 травня 2019 року, в столичному аеропорту "Київ" відбулось урочисте відкриття нового простору терміналу "А". Про це йдеться на офіційній сторінці аеропорту у Facebook.

Участь у відкритті від прикордонного відомства взяли начальник Центрального регіонального управління Адміністрації Держприкордонслужби полковник Владислав Васильківський та начальник Окремого контрольно-пропускного пункту "Київ" полковник Юрій Небельський. 

Фото: www.facebook.com/pg/OKPPKYIV

Варто зауважити, що термінал "А" був збудований до чемпіонату Євро-2012 та відкритий 17 травня 2012 року. Площа терміналу становила 14 200 кв. м. Наразі площа терміналу "А" збільшилась на 9 500 кв.м і зараз становить 23 700 кв.м. Відтепер в аеропорту вдвічі збільшиться пропускна спроможність, тим самим покращиться сервіс і комфорт для подорожувальників.

Всього 21 стійка прикордонного контролю, що розмістились на другому поверсі. На першому поверсі, нового крила терміналу, буде 20 стійок реєстрації і 9 пунктів нагляду за авіаційною безпекою.

Фото: www.facebook.com/pg/OKPPKYIV

У новому крилі терміналу відкриється великий магазин Duty Free, кафе WOG, ресторан іспанської кухні Bellota, ресторан Varenik Fly з українськими стравами, фаст-фуд Market Plaza, декілька сувенірних крамничок.

Крім того, на привокзальній площі перед новим крилом терміналу "А" побудовано новий паркінг на 135 паркомісць, це збільшить паркінг аеропорту майже на 40%.

25 травня 2019 року, аеропорту "Київ" виповнюється 95 років.

За січень-квітень 2019 року міжнародний аеропорт "Київ" обслужив 854 тис. 400 пасажирів, що на 36,5% більше, ніж у січні-квітні 2018 р.

Нагадаємо, 31 березня в аеропорту "Бориспіль" запрацював новий пасажирський термінал F та були переведені авіаперевізники - Ryanair, Laudamotion, Aigle Azur і українська SkyUp. 

Чому українцям часто відмовляють у в’їзді до Ізраїлю

Чому українцям часто відмовляють у в’їзді до Ізраїлю

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація