Анна об’єднує міста: 12 вересня в Луцьку, Києві та Дніпрі одночасно відбудеться "Anne de Kyiv Fest"

Анна об’єднує міста: 12 вересня в Луцьку, Києві та Дніпрі одночасно відбудеться "Anne de Kyiv Fest"

Масштабна мистецька подія поєднує в собі кілька важливих історичних дат: 1075 років від початку правління в Києві княгині Ольги, День Луцька та День Дніпра.

VI Міжнародний фестиваль мистецтв "Anne de Kyiv Fest", який відбудеться 12 вересня за підтримки столичної влади та стартуватиме одночасно в трьох містах: Києві, Луцьку і Дніпрі.

Про це повідомляє Департамент суспільних комунікацій КМДА.

Так, 12 вересня, з нагоди 935-річчя міста Луцьк, урочисто відкриють пам’ятник Анні Київській. Скульптуру презентовано киянами в межах пан’європейського проєкту "Шлях Королеви", який передбачає встановлення пам’ятників Анні Київській у ключових містах Європи на шляху до Франції.

Церемонію відкриття пам’ятника та скверу Анни Київській побачать і кияни: у прямому ефірі та на спеціальній аудіовізуальній інсталяції на Михайлівській площі.

До речі, нещодавно Київська міська рада ухвалила рішення про присвоєння скверу на Львівській площі (м. Київ) імені Анни Київської.

Масштабною імпрезою привітають із днем народження і Дніпро. Дніпровський академічний театр опери та балету презентує відновлений легендарний балет Євгена Станковича "Княгиня Ольга". Балет 12 вересня можна буде подивитись online на декількох web-ресурсах. 

Також він стане частиною аудіовізуальної інсталяції на Михайлівській площі (біля пам’ятника київській княжні). Трупа театру готувалась до виступу в Києві, але через карантинні обмеження балет продемонструють online з Дніпра на кількох загальнодоступних платформах.

Завершиться святкування показом відомого фільму Юрія Іллєнка "Легенда про княгиню Ольгу", дубльованого українською мовою.

Нагадуємо, що в День міста заводські труби Дніпра перетворяться на світлові арт-об'єкти

Повʼязані теми:

Наступна публікація