Археологи знайшли в Каліфорнії наркотики давніх індіанців

Археологи знайшли в Каліфорнії наркотики давніх індіанців

Фото: Associated Press

У каліфорнійській печері виявлені докази того, що індіанці вживали галюциногени.

Корінні жителі Каліфорнії сотні років тому збиралися в печері, де жували листя дурману, дивлячись на дивні малюнки на скелястій стелі.

Про нове дослідження повідомляє Sciencealert.

Малюнок на стелі у вигляді таємничої "вертушки", ймовірно, є зображенням білої квітки одного з видів дурману — Datura wrightii, потужного галюциногена, який, згідно з новим дослідженням, племена Чумаш використовували не тільки з церемоніальною метою, але також з лыкувальною і містичною метою.

Ця знахідка є "першим явним свідченням вживання галюциногенів на місці наскельного мистецтва, у цьому випадку з печери Пінвіл, Каліфорнія", — кажуть дослідники.

Історики вважають, що дурман використовувався для "отримання надприродної сили для лікування, протидії негативним надприродним явищам, захисту від привидів, а також для того, щоб побачити майбутнє або знайти втрачені об'єкти, але особливо — як захист від безлічі недуг".

Радіовуглецеве датування показує, що печера використовувалась приблизно від 1600 до кінця 1800-х років. А корінні жителі використовували печеру для багатьох інших цілей: археологи також знайшли наконечники і випрямляч стріл, що вказує на те, що печера, можливо, служила місцем для виготовлення мисливських інструментів. Так само подрібнене насіння і рештки тварин дають змогу припустити, що печера використовувалась для приготування їжі і спільної трапези.

За словами провідного дослідника Девіда Робінсона, археолога з Університету Центрального Ланкаширу в Великій Британії нове відкриття допомагає розвінчати міф про самотнього шамана, який вирушає в печеру, щоб отримати містичний досвід.

"Це місце племені", — сказав Робінсон. Він додав, що сьогоднішнє індіанське плем’я Техон, яке складається з нащадків Чумаш, йокутів і кітанемуків, зараз також користується цим місцем.

Нагадуємо, що в Індонезії виявлено ритуальне поховання дитини без рук і ніг. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Неймовірні археологічні відкриття
Наступна публікація