Авіакомпанії Nordica та British Airways закриють рейси до України

Авіакомпанії Nordica та British Airways закриють рейси до України

Фото: unsplash.com

Рейси скасовано через їхню збитковість.

Авіакомпанії Nordica та British Airways закриють рейси до України, повідомляє lowcostavia.com.ua.

Nordica наприкінці жовтня припинить обслуговувати частину своїх прямих рейсів через їхню збитковість.

Серед скасованих рейсів є напрямок до України:

  • Таллінн – Київ;
  • Таллінн – Тронхейм;
  • Таллінн – Вільнюс;
  • Таллінн – Копенгаген;
  • Таллінн – Відень.

Авіакомпанія пообіцяла переоформити бронювання або повернути гроші без застосування штрафних санкцій пасажирам, які придбали квитки на скасовані рейси.

У зимовому розкладі польотів – 2019/2020 року у маршрутній мережі естонського авіаперевізника залишиться три напрямки з Талінна –  до Варшави, Стокгольма і Брюсселю.

Всі комерційні ризики за цими маршрутами буде нести польська авіакомпанія LOT, яка від 1 липня займеться реалізацією квитків, а Nordica буде тільки здійснювати рейси на замовлення LOT.

"Обов’язок Nordica – забезпечити прибутковість і стійкість авіакомпанії. Це те, що власники очікують від нас. Сильна конкуренція і надлишок місць на маршрутах з Таллінна не дозволяють нам сьогодні працювати з прибутком ", – пояснила рішення член правління Nordica Крісті Оякяер.

Компанія має намір зосередитися на виконанні рейсів на замовлення інших авіакомпаній. Завдяки цьому в Nordica розраховують зберегти чисельність флоту і персоналу. Надалі в авіакомпанії не виключають можливості відновлення власних рейсів за умови поліпшення ситуації, пов’язаної з рівнем конкуренції на ринку.

Зараз Nordica виконує регулярні рейси між Таллінном і київським аеропортом Бориспіль. Від квітня до вересня 2018 року авіакомпанія також літала в "Жуляни".  Від червня 2018 року прямі рейси Київ – Таллінн почав виконувати лоукост Wizz Air.

Авіакомпанія British Airways перестане обслуговувати прямий рейс з Києва у Лондон. З системою бронювання квитків, останній авіарейс Київ – Лондон авіакомпанія виконає 3 жовтня 2019 року.

"На жаль ми припиняємо рейси до Києва. У нас була довга історія польотів в Україну, якою можна пишатися, але рейс більше не є економічно вигідними", – повідомили в прес-службі British Airways.

2017 року відмова аеропорту "Бориспіль" надавати знижки Ryanair на оплату пасажирського збору на маршруті Київ-Лондон стала однією з причин відмови лоукостера від виходу на український ринок.

На початку 2018 року аеропорт врегулював цю ситуацію, змінивши правила надання знижок, за якими ірландський лоукост отримав можливість виконувати рейси Київ-Лондон на пільгових умовах.

Авіакомпанія British Airways на лінії Київ – Лондон літає в аеропорт "Хітроу". Авіакомпанія МАУ літає до Гатвіка, Ryanair – в Станстеда, Wizz Air – в Лутона.

Перельоти British Airways були ледь не єдиним надійним варіантом летіти через Лондон без візи. Також, у деяких випадках безвізовий транзит можливий з авіакомпанією МАУ через Гатвік.

Лоукостами Ryanair i Wizz Air полетіти через Лондон без візи не вийде, оскільки ці компанії літають в аеропорти London Luton та London Stansted, у яких відсутня транзитна зона. Навіть якщо ви не збираєтеся покидати аеропорт і летите без багажу, по прильоту вам обов’язково доведеться пройти паспортний контроль і тому без візи Великої Британії вас не посадять в літак ще в місті вильоту.

Нагадаємо, Ryanair запустив українську версію офіційного веб-сайту. 

Журналісти ТСН перевірять, скільки коштує морський відпочинок в Україні

Журналісти ТСН перевірять, скільки коштує морський відпочинок в Україні

Повʼязані теми:

Наступна публікація