Британець у своєму саду випадково знайшов відро з бронзовою головою

Британець у своєму саду випадково знайшов відро з бронзовою головою

Фото: eastbristol

Знахідку планують продати на аукціоні та очікують виручити за неї не менше 4-6 тисяч фунтів стерлінгів.

Житель Великої Британії розбирав фрагменти зруйнованого флігеля у своєму саду і випадково знайшов відро з бронзовою головою.

Про це повідомляє Daily Star.

Молодий англієць з міста Брістоль, який побажав залишитися невідомим, на початку 2021 року пережив неприємну подію. На його ділянці звалився флігель, що змусило власника влаштувати прибирання в саду.

Під час очищення володінь від частин будівлі хлопець натрапив на незвичайний предмет, який розглядав його очима кольору бронзи. Чоловік підняв знахідку і зрозумів, що дивиться на бронзову голову жіночої статуї, яку ніколи раніше не бачив.

Виявилося, що голова — це копія ХІХ століття давньоримської скульптури "Голова Мінерви". Її планують продати на аукціоні 19 лютого та очікують виручити за неї не менше 4-6 тисяч фунтів стерлінгів.

"Оскільки копія відтворює всі вади оригінального твору, її зробили відповідно до “Голови Мінерви", —  заявив співробітник аукціонного дому East Bristol Auctions Айден Хан. Проте історичних документів, що підтверджують існування такої копії, немає.

Оригінал "Голови Мінерви" 1727 році знайшли в британському місті Бат. За експертною оцінкою скульптура датується І століттям нашої ери.

Нагадуємо, що військовий в Ізраїлі випадково знайшов цінний артефакт віком 1800 років.  

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Неймовірні археологічні відкриття
Наступна публікація