Через недбальство туристів у Таїланді закриють один із найкрасивіших пляжів світу

Через недбальство туристів у Таїланді закриють один із найкрасивіших пляжів світу

Фото: www.flickr.com/pgmark1

Пляж закриють на три літні місяці через знищення значної кількості коралів поблизу нього.

Від червня до вересня 2018 року в Таїланді планують закрити для туристів один з найпопулярніших пляжів не лише країни, але й усього світу – Майя Бей. Він розташовується в однойменній затишній бухті оточений скелями, а неподалік від набережної є чимало коралових рифів. Саме недбале ставлення відпочивальників та власників яхт, що відвідують бухту, до коралів підштовхнуло владу до таких надзвичайних заходів. Річ у тому, що останніми роками через них знищено близько 72% коралових рифів, які росли поблизу пляжу.

Бухта Майя Бей розташовується на острові Пхі-Пхі й лише з курортів Крабі й Пхукет на яхтах сюди прибуває близько 5 тисяч туристів щоденно, пише The Telegraph. Такої популярності це місце зазнало після знімань фільму "Пляж" 2000-го року. Так, 1998-го країну відвідало близько 7,8 млн туристів, а вже 2017-го їхня кількість сягнула 35 млн відпочивальників. Як результат, така повальна популярність згубно вплинула на відомі місця відпочинку, зокрем,а на бухту Майя Бей.

Раніше в Таїланді вже проводили подібні заходи з метою збереження природи, але цей пляж закривається вперше. При цьому, природоохоронні органи повідомляють, що варто було б обмежити доступ до Майя Бей на значно більший термін, адже тримісячне обмеження мало допоможе коралам. В ідеалі рекомендують обмежити щоденну кількість відпочивальників та заборонити запливати до бухти екскурсійним яхтам, що привозять людей на оглядові екскурсії та шкодять корали своїми якорями. Проте влада Таїланду поки що не наважилась на такий жорсткий крок, адже туризм складає 20% ВВП країни. Тому, наразі бухту Майя Бей з пляжем буде закрито лише на три літні місяці від червня до вересня 2018 року.

Фото: www.flickr.com/Jerry Fryer

Раніше згадувалось, що за куріння на пляжах Таїланду туристи ризикують загриміти до в'язниці. Новий закон ввели через недобросовісних туристів, що залишають недопалки та дрібне сміття на піску.

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Туризм на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація