"Тисячна черга тих, хто поспішає до моря": українець розповів про поїздку до Хорватії під час коронавірусу

"Тисячна черга тих, хто поспішає до моря": українець розповів про поїздку до Хорватії під час коронавірусу

Фото: unsplash.com

Угорщина пропускає транзит у Хорватію.

Під час пандемії коронавірусу COVID-19 українці їздять за кордон на відпочинок.

Своєю історією у суботу, 4 липня, поділився на сторінці у Facebook користувач соцмережі, тернополянин Андрій Закревський.

Він із дружиною та трьома дітьми віком від 4 до 13 років прямував на автівці з України до Хорватії транзитом через Угорщину.

Приїхали до перепустки в Берегово Закарпатської області на Угорському кордоні.

"18:30 вечора, спека, п'ятниця, повна невизначеність с Ковідом... Діти глушать воду та "вредні" напої, ми потрохи дурєємо від них і черги, яка не просунулася за пів години ні на метр, молодший починає роздивлятися навколо у пошуках туалета... Я прогулявся по черзі до поста, а потім назад. На посту молоді хлопці відповіли мені - перезміна, та й ще і зв'язку з сервером немає. Чекайте. Я пожалівся, що малий скоро буде у пляшку дзюрити. Повернувся до машини. Хочу наголосити: стомлений, просто пройшовся по длінючій черзі до поста, ні у кого нічого не просив, не розповідав - запитав про чергу, відповів на запитання "чого брожу?". Через хвилину, після того, як повернувся у машину, один із погранців пройшовся вздовж всієї черги, висмикнув мене і ще одного угорця з малими дітьми, передав митникам і ті нас теж поставили першими у черзі! Вибачилися за перезмінку, постаралися максимально полегшити очікування - включаючи службовий туалет, що ближче ніж загальний!", - написав Закревський.

Він зазначив, що можна говорити, що це нормально. Бо, за його словами, на румунському кордоні минулого року їх протримали 5,5 годин на спеці.

Угорщина, за інформацією Закревського, пропускає транзит у Хорватію. Для цього треба показати підтвердження про проживання.

"Ми ще показали роздруківку з хорватського сайту, хорвати зробили едаку електрону реєстрацію, анкетування. Хорватський кордон нагадав мексиканський, а ми мабуть були схожі на Міллєрів - тисячна черга тих, хто поспішає до моря, просувається дуже швидко, працівниці границі реально бігають між рядами авто, швидко перевіряючи і збираючи паспорти", - додав тернополянин.

На місце відпочинку сім’я прибула о п'ятій ранку.

Повинен написати. Після Львівської конференції, розхристаний, з краваткою на плечі і у м'ятій сорочці, маючі дружину, що...

Опубликовано Андрій Закревським Суббота, 4 июля 2020 г.

Як повідомлялося раніше, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що для приймання українських туристів в умовах пандемії коронавірусу COVID-19 інші країни мають виконати одну умову - забезпечити безпеку у місці їхнього відпочинку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація