Чоловік понад 20 років живе в піщаному замку та заробляє на туристах

На будівництво замку "піщаного короля" надихнула книжка Антоніо Гауді.

Бразилець не сплачує за комунальні послуги вже більше 20 років, тому що поселився у величезному піщаному замку на пляжі міста Ріо-де-Жанейро. Мало того, за довгі роки життя на узбережжі чоловік умудрився стати місцевою знаменитістю та заробляє на туристах. Відпочивальники фотографуються з ним та купують старі книжки.

Марсіо Мізелю Матоліасу 44 роки, з них 22 він прожив на пляжі Барра-да-Тіджука, пише NYpost. Крім піщаного замку, який він постійно підтримує в належному стані, у чоловіка є власний трон, скіпетр та корона. За це Мізеля тут називають "Піщаний король".

Вся конструкція тримається завдяки дерев’яному каркасу всередині "замку". Матоліас повинен постійно поливати його башточки, щоб утримати їх від обвалення в спальню. Стіни конструкції закладені книжками та м’якими дитячими іграшками. А надихнула пляжника створити піщану пам’ятку таких масштабів, та переселитись до неї, видання про архітектора Антоніо Гауді.

"Люди платять непомірну оренду, щоб жити перед морем, а я не маю рахунків і тут у мене гарне життя", - говорить Матоліас.

Фото: www.flickr.com/Via Capi DMC

Чоловік розповідає, що виріс в Ріо-де-Жанейро, на узбережжі затоки Гуанабара й маже все життя провів на пляжі, тому почувається тут цілком комфортно. В нього навіть є дружина, яка теж проживає з ним. Але вона розповідає, що іноді йде ночувати до друзів, бо пісок зберігає тепло й у "замку" може бути дуже спекотно вночі. Сам же Матоліас говорить, що краще буде спати просто неба ніж кудись піде з пляжу.

Нагадаємо, раніше експерти назвали найкращий пляж світу, який вразив навіть найвибагливіших мандрівників. Пляж Грейс-Бей розташовується на островах Теракс і Кайкос, поблизу Куби. Таку високу оцінку набережна отримала завдяки неймовірній красі, якісному піску та райським панорамам, що тут відкриваються. Єдиний його недолік, на думку експертів, це незручне розташування.

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Туризм на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація