Чорногорія все ж дозволила українцям в'їжджати до країни без жодних обмежень

Чорногорія все ж дозволила українцям в'їжджати до країни без жодних обмежень

Фото: flickr.com/photos/klamurke

Від 7 серпня українці можуть вільно перетнути кордони Чорногорії.

Чорногорія дозволила громадянам України від 7 серпня перетинати кордони країни без додаткових обмежень. Це сталося невдовзі після обурення українського посольства тим, що для росіян ці обмеження скасували раніше. 

Відповідна заява з'явилася на сайті уряду Чорногорії. 

Національна координаційна рада з інфекційних захворювань оновила перелік країн "зеленої" зони, жителі яких можуть безперешкодно в'їжджати до Чорногорії від 7 серпня. Так, загалом без додаткових обмежень вїжджати дозволили громадянинам України, Азербайджану, Білорусі, Канади, Росії і Зімбабве.

Нагадаємо: 

  • Чорногорія додала Україну до переліку країн "зеленої зони" близько місяця тому. Однак для українців все ще діяла низка обмежень. Зокрема раніше в'їзд туристам з України на авто дозволяли лише за умови, якщо останні 15 днів вони перебували не у власній країні, а в іншій - із "зеленого списку". Також необхідно було мати негативний ПЛР-тест.
  • Після того, як Чорногорія дозволила росіянам в'їзд до країни без додаткових умов, у посольстві України в Чорногорії обурилися, що для українців вони все ще діяли. Адже індекс захворюваності COVID-19 в Україні майже вдвічі нижчий, ніж в Росії - 72,8 проти 127,2 відповідно.

Повʼязані теми:

Наступна публікація