Експерти назвали найменш відвідувану країну Європи

Експерти назвали найменш відвідувану країну Європи

Фото: visualhunt.com/closelyobservedphoto

Маловідома країна приховує неймовірні пам'ятки архітектури та чудеса природи, а також може похизуватись нижчими цінами ніж у держав-сусідів.

Найменш відвідуваною країною Європи названо Найсвітлішу республіку Сан-Марино. Вона розташована в центрі Італії, не має доступу до моря та займає площу близько 60 квадратних кілометрів.

Про це повідомляється на сайті Всесвітньої організації туризму при ООН. Відомо, що Європа приваблює найбільше туристів з усіх куточків світу щодо будь-якого іншого регіону. Близько 600 мільйонів людей відвідують її щорічно. При чому мандрівники постійно шукають найцікавіші місця, щось неймовірне й небачене раніше.

Так, відомо, що Франція займає перше місце, як улюблена країна для мандрівки, серед туристів зі всіх куточків світу. І це не випадково, адже в країні є чимало неймовірних природних пам’яток, а на додачу добре збережені середньовічні палаци та замки.

Однак, зазвичай залишається поза увагою найменш відвідувана країна. Цьогоріч нею стало Сан-Марино. І незважаючи на малі розміри та низьку відвідуваність, країна має чим здивувати подорожувальників. Тут збереглась низка пам’яток, а історія Сан-Марино розпочинається від IV століття. Так, лише в столиці Найсвітлішої республіки збереглось кілька середньовічних замків, які зараховані до світової спадщини ЮНЕСКО. Один з них височіє на крутому відрізі скелі та має неймовірно казковий вигляд.

З природніх пам’яток країни – скеля Монте-Титано – це найвища точка Апеннінського хребта в межах країни. Гори мають фантастичний вигляд, а з вершин відкриваються панорами не лише Сан-Марино, але й Італії.

Країна розташовується на півночі Італії. До десяти днів її можна відвідати без отримання візи. Експерти повідомляють, що ціни в Сан-Марино дещо нижчі щодо Італії, а кухня така ж, як у цьому регіоні загалом.

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Туризм на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація