Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин
Історики визначили батьківщину фалафеля 

Справжні поціновувачі кулінарної перлини Близького Сходу називають єгипетський фалафель - найкращим у світі.

Більшість сучасних істориків погоджуються, що фалафель, ймовірно, виник у Єгипті.  І саме тут його готують за особливим рецептом, повідомляє BBC Travel

Ліван, Палестина, Сирія та Єгипет заявляють про своїх права на нього, а Ізраїль називає фалафель національною стравою, міцно пов'язуючи її з національною ідентичністю.

Його історія простежується до коптських християн, які почали готувати фалафель як замінник м'яса під час Великого посту.

Пісні страви називали "музаврат", тобто "підроблені", оскільки в них не було м'яса.

фалафель
unsplash.com

Фалафель — невеликі котлетки з меленого нуту, підсмажені на олії, покладені в піту разом з маринованими овочами, гострим соусом та тахіні соусом. Це страва без м'яса. 

Нагадаємо, названо топ-10 веганських ресторанів Європи. 

 

Залиште свій коментар

Вибір редакції